ManşetMedya-İnternet

Gazeteciler ve gazeteci örgütlerinden devlet sansürüne karşı ortak açıklama

0

Gazeteciler ve gazeteci örgütleri, aralarında DİHA, ETHA, sendika.org, JİNHA, Evrensel ve Özgür Gündem gibi haber sitelerinin de olduğu 90 internet sitesi ve adresine uygulanan sansüre karşı bir araya geldi.

Bianet’den Sonya Bayık ve Gurbet Ay’ın haberine göre Türkiye Gazeteciler Cemiyeti lokalinde Dicle Haber Ajansı (DİHA), Etkin Haber Ajansı (ETHA), sendika.org, Jin Haber Ajansı (JİNHA), Özgür Gündem ve Evrensel temsilcileri, Başbakanlık talimatıyla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından sansürlenmelerine ve basına yönelik baskılara karşı tepki göstermek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

21

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkanı Turgay Olcayto gazeteciler üzerindeki yoğun sansüre dikkat çekerken, TGS’den Sevgim DenizaltıAKP’nin koltuk ve oy için ülkeyi savaşa sürüklediğini ifade etti.

DİSK Basın İş Sendikası Genel Sekreteri Özge Yurttaş da sansüre karşı mücadelenin barış mücadelesinin bir parçası olduğunu söyledi.

Uğradıkları sansürü protesto eden yayın kuruluşlarının hazırladığı açıklamayı Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat okudu.

“Türkiye’yi her yönüyle savaşa sürükleyen geçici AKP hükümeti aynı zamanda demokratik kurum ve kuruluşlara yönelik baskıları yeniden başlattı” diyerek sözlerine başlayan Fatih Polat şunları söyledi,

“Geçici hükümetin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın basında sansürün kaldırılmasın 107. yıldönümü olan 24 Temmuz 2015 günü Özgür Gündem ve Evrensel Gazetelerinin ‘Suç Makinesi’ ifadeleri ile hedef göstererek basına dönük yapmış olduğu tehditler haber sitelerine sansür uygulamalarıyla devam etti.

“Yaptığı bu açıklamadan sonra TİB tarafından alınan ve mahkemece onaylanan kararla DİHA, ETHA, Özgür Gündem, sendika.org başta olmak üzere 90’ın üzerinde internet sitesi ve adresine erişim engellenmiştir.

“Basın kuruluşlarına dönük bu baskı, hakaret ve tehditlerin fiziki saldırılara dönüşmesi halinde failin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve hükümet olacağını buradan ilan ediyoruz.

“Ayrıca cumhurbaşkanı ve geçici hükümetin yaratmak istediği tek sesli medya düzenine karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.