ManşetMedya-İnternet

Gazeteciler Cemiyeti’nden, Nusaybin’de gazetecilerin özel harekat tarafından tartaklanmasına kınama

0

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Mardin-Nusaybin devlet hastanesinde özel harekat polislerinin Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ahmet Akkuşile Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Arif Altunkaynak’a saldırmasına tepki göstererek kınadı.

44

Gazeteciler Cemiyeti, açıklamasında “Bugüne kadar sürdürülen ‘gazeteciye yönelik polis şiddetine cezasızlık’ politikasından vazgeçilmesi için iktidarı ve Meclis’i göreve çağırıyoruz” dedi.

“En kısa sürede ülkede barışın yerleşmesini ve provokasyonların son bulmasını diliyoruz” açıklaması yapan TGC  bu süreçte olayları izleyen gazetecilerin her gün saldırıya uğradığına dikkat çekti.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’tan olayın sorumlusu özel harekat polislerine gerekli cezanın verilmesi için soruşturma başlatmasını isteyen TGC açıklamasında “Son yıllarda yaşanan her şiddet olayının ardından sorumluların bulunması için harcanacak çabayı gazetecilere saldırarak kullanan güvenlik güçlerine karşı yasal yaptırımın uygulanmasını bekliyoruz” ifadesi yer aldı.

TGC bugüne kadar sürdürülen gazetecilere yönelik polis şiddetine cezasızlık politikasından da vazgeçilmesi için iktidar ve Meclis’i göreve çağırdı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.