ManşetMedya-İnternet

Gazeteci Selahattin Duman yaşamını yitirdi

0

Köşe yazılarıyla tanınan, uzun yıllar  Sabah ve Vatan gazetelerinde yöneticilik ve yazarlık yapmış olan gazeteci Selahattin Duman  sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Duman, 14 Temmuz 2020 tarihinde İzmir‘in Torbalı ilçesinde bir çekiciyle çarpışarak trafik kazası geçirmişti. Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Duman’ın kazada kolu kırılmış ve aort damarında büyüme tespit edilmişti. Duman, kazanın ardından 19 gün yoğun bakımda kalmış daha sonra taburcu edilmişti.

Gazeteci Hasan Cemal yaptığı paylaşımda “Selahattin Duman’ı, sevgili Selo’yu, kıymetli dostumu, değerli meslektaşımı sabaha karşı kaybettik. Acım çok büyük. Gazeteci milletinin başı sağolsun. Hayat böyle, bir varsın bir yoksun. Huzur içinde yat kardeşim, seni hep iyi hatırlayacağım” dedi.

Selahattin Duman kimdir?

Türkiye’de gazete mutfaklarının önde gelen tecrübeli isimlerinden olan ve kendisine özgü bir üslupla kaleme aldığı hiciv yazıları büyük ilgi gören Selahattin Duman, 1950 yılında doğdu.

Uzun süre Sabah ve kurucularından olduğu Vatan gazetesinde yöneticilik ve yazarlık yaptı.

İlgi gören yazılarını kitaplarda topladı; Kendimi Tebrik Ederim, Suçumuz Mükemmel Olmak, Kadınları Anlamış Gibi Yapma Sanatı adlı kitapları yayınlandı. Komser Şekspir, Romantik ve Bir Erkeğin Anatomisi filmlerinde rol aldı.

Duman, son olarak Oksijen Gazetesi’nde yazmaya başlamıştı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.