ManşetMedya-İnternet

Gazeteci Refik Tekin vurulma anında bile haberciliğe devam etti

0

Cizre’de haber takibi sırasında bacağından mermiyle yaralanan imc tv kameramanı Refik Tekin, vurulma anında haberciliğe devam etti, saldırı anı görüntülere yansıdı.

9

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde haber takip ederken yaralanan imc tv kameramanı Refik Tekin’in bacağından mermiyle vurulmasına rağmen çekimden çıkmadı, saldırı anını videoya kaydetti.

Yaralı halde çekim yapmaya devam eden Tekin’in kamerasındaki görüntüler yayınlandı. Görüntülerde, sokakta silah sesleri ve saldırıda yaralananlar ile yaralanmamak için duvar diplerine sığınanlar görülüyor.

https://youtu.be/Ekkw5f1XqRc

Tekin Cizre’de vurulan ve AİHM’in tedbir kararına rağmen iki gündür mahalleden alınıp hastaneye götürülmesine izin verilmeyen Serhat Altun’un yaşamını yitirmesi üzerine, yaralıların da bulunduğu mahalleye yürüyen aralarında HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız‘ın da içinde bulunduğu heyeti takip ederken yaralanmıştı. Tekin’in yanı sıra yürüyüşe katılan dokuz kişi daha yaralanmıştı.

Tekin’in yaralandığı olayla ilgili Anadolu Ajansı açılan ateşle yaralananları “terörist” diye duyurmuş, haberde “Şırnak’ın Cizre lçesi’nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi, 9 terörist yaralandı. Çatışma alanındaki yaralı teröristler, Cizre Belediyesi’ne ait cenaze araçları ve ambulansla kaçırılmaya çalışıldı. Yaralılar arasında bir televizyon kanalında kameraman olduğu ileri sürülen bir kişinin de yer aldığı belirtildi” ifadesi yer almıştı.

Olayın ardından Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın-İş de ayrı ayrı açıklama yaparak bölgede çalışan gazetecilerin can güvenliğinin olmadığına dikkat çekmişti.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.