DünyaKadınManşetMedya-İnternet

Gazeteci Malala Maiwand Afganistan’da öldürüldü

0

Afgan gazeteci Malala Maiwand aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda Maiwand’ın içinde bulunduğu aracın sürücüsü de yaşamını yitirdi.

BBC’nin aktardığına göre, Celalabad kentinde bu sabah düzenlenen saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Vilayet Valiliği sözcüsü Ayetullah Hociyani, Enikass Televizyonu ve Radyosu’nda haber spikerliği yapan ve bir tartışma programı sunan Maiwand’a ateş açan saldırganların kaçtığını söyledi.

Bir sivil toplum aktivisti olan Maiwand, daha önce ülkede kadın gazeteci olmanın zorluklarını dile getirmişti.

RSF: Şeffaf soruşturma açılmalı

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Afgan Kadın Gazetecileri Koruma Merkezi (CPAWJ1) üyesi gazetecinin, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde öldürülmesinin şok yarattığını belirterek, hızla şeffaf bir soruşturma açılmasını istedi. 

Ülkede geçen ay iki, geçen yıl 10 gazeteci öldürüldü  

Örgüte göre Afganistan, gazeteciler için en tehlikeli ülkelerden biri. Geçen yıl ülkede en az 10 gazeteci ve medya çalışanı öldürülürken, 20 muhabir ve medya personelinin suikasta uğradığı bir önceki yıl da en ölümcül yıl oldu.

Geçen ay da Helmand eyaletinde ve Kabil’de, önde gelen iki Afgan gazeteci Elyas Dayee ve Yama Siawash, art arda öldürülmüştü. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.