İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gazeteci Levent Gültekin Halk Tv’nin önünde saldırıya uğradı

0

Gazeteci Levent Gültekin, meslektaşı Murat Sabuncu ile birlikte program yaptığı Halk Tv‘nin Bakırköy’deki binasının önünde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı.

“İki Yorum” programına katılmak üzere gittiği kanalın hemen önünde, darp edilen Gültekin, saldırının ardından katıldığı Halk Tv’deki programda TV binasının önünde ara sokaklardan çıkan çok sayıda kişinin kendisine saldırdığını belirterek, “Sokaklarda eşkıyalık yapıyorlar, neymiş ülkeyi daha çok seviyorlarmış” dedi.

Güvenlik kamerası görüntülerini de TV yayınında paylaşan Gültekin, geçen hafta Necmettin Erbakan anmasına katılan liderleri eleştirdiği için sosyal medyadan da kendisine tepkiler geldiğini ve tehdit edildiğini açıkladı:

“Sosyal medyadan çok tehdit aldım. Üç kişi beş kişi değil. Bir partinin genel başkanı yardımcıları düzeyinde.  Bir iktidar ortağı partisinin genel başkanı yardımcıları kendilerine yöneltilen eleştirilerden dolayı sosyal medya üzerinden tehdit ediyorlar. Tehdidi de boş verelim küfür ediyorlar. Bana hakaret ediyorlar. ”

Kanala giderken takip edildiğini ve aynı anda sokak aralarından çıkan 20-25 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını anlatan Gültekin,“Bir kişiye 25 kişi saldırmak ancak eşkıyalıktır. Bu kendilerine yakışacak en hafif bir tabir varsa eşkıyalık olarak tanımlarım ben onu”dedi .

Devlet izliyor

Gültekin ne gazetecilerin ne de siyasetçilerin can güvenliği olmadığını belirterek, “Burası mafya düzeni değil ki, bir hukuk düzeninin olması gerektiği, devletin olduğu bir ülke. “Devlet bu tür eşkıyalara bir disiplin vermek için vardır ama ne yazık ki izliyor devlet. Muhtemelen bunlar vazgeçmeyecekler, devam edecekler böyle.” 

AKP ve Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP‘nin milliyetçilik diyerek Türkiye’yi böldüğünü söyleyen Levent Gültekin, “Bana saldıranlara kızmıyorum. Asıl problem önüne gelene vatan haini demeyi, önüne geleni dışlamayı, önüne geleni aşağılamayı siyaset zanneden koca koca yaşlardaki ilkokul düzeyi siyasetçilerdir. Siyaset zehir akıtıyor ülkeye. İnancımız, değerlerimiz, kimliğimiz üzerinden zehir akıtıyor” diye konuştu. 

Gültekin, daha sonra ardından Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kendisine saldıran kişiler hakkında şikayette bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatılırken, polis şüphelileri yakalamak için olay yeri çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. 

You may also like

Comments

Comments are closed.