İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gazeteci İmrek, Emine Erdoğan’a ‘güzel vasıflar atfetmediği’ için yargılanıyor

0
 

“Politikaya atılırken, milyonlarca insandan oy isterken ‘ben bu yola çıkarken sadece parmağımdaki şu alyansım var’ diyen, ancak bugün dünya zenginleri arasında gösterilen cumhurbaşkanının ailesinin durumunu yazmak, dünyanın her yerinde bir gazetecilik görevidir” diyen İmrek, milyonlarca yoksul ve işsizin bulunduğu bir ülkede, 50 bin dolarlık Hermes çantanın eleştiri konusu olabileceğine dikkat çekti:

O çantanın gündem olduğu dönem; çantanın fiyatı, asgari ücretle çalışan 144 işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği aylık ücrete denk geliyordu. Dolayısıyla konuşulacak ve tartışılacaktır. Ayrıca  çantayı konu eden yalnız ben değilim. TBMM’de de konuşuldu, Google’da Emine Erdoğan Hermes çanta yazdığınızda 231 bin haber çıkıyor karşınıza. Çantayla ilgili haberlere birkaç gün önce erişim yasağı konulsa da milyonlar bundan haberdardır.”

‘İddianameye göre Emine Erdoğan’ı övmemek suç’

Aynı yazıda İzlanda’ya maç izlemeye giden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun beraberindeki gazetecilerle tarifeli uçak yerine devletin özel uçağı ile gitmesini eleştirdiğini hatırlatan İmrek, “Bak falan devletin cumhurbaşkanı, diğer başbakan, öbür bakan tarifeli uçaklar kullanıyor’ demek Spor Bakanı’na “güzel vasıflar atfetmeyerek hakaret” suçu sayılamaz” dedi. 

Savcının da yazıda hakaret niteliğinde bir tek sözcük ya da cümle gösteremediğini kaydeden Evrensel yazarı şöyle konuştu: “Bundan dolayıdır ki savcı “Emine Erdoğan’a güzel vasıflar atfetmeyerek hakaret” diye bir suç yaratmıştır. Yasada olmayan, savcının ürettiği bir suç! İddianamenin verdiği mesaj; Saray efradı hakkında eleştiri yapamayacağımız, sadece övme özgürlüğümüz olduğu, aksi halde cezalandırılacağımız üzerinedir.”

İmrek’in avukatı Devrim Avcı da yazıda yazıların gerçekleri hatırlatarak bir karşılaştırma yapmaktan ibaret olduğunu vurguladı. Avcı “Savcı karşılaştırmayı beğenmeyebilir, ama gazeteciler bunlar yapar. Yani bir başbakanın işe bisikletle gitmesi ile bir başkasının namaza büyük konvoylarla gitmesi karşılaştırılabilir. Savcı bunu beğenmese de bu habercilik gereğidir. Yazıda hakaret yoktur, eleştiri vardı” diyerek beraat talep etti.

Bir sonraki duruşma 8 Ekim 2020 günü saat 9.30’da yapılacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.