ManşetMedya-İnternet

Gazeteci Dayanışma Ağı: İktidara yakın, uzak fark etmeden meslektaşlarımız işinden oluyor

0

Gazeteci Dayanışma Ağı, muhalif kimliğiyle bilinen ABC ve Halk TV’de gazetecilerin işten çıkarılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada “İktidara yakın veya uzak fark etmiyor. Pandemi döneminde olmamıza rağmen her gün başka bir basın kuruluşunda meslektaşlarımızın işlerine son veriliyor” ifadeleri kullanıldı.

Halk TV’de dört kişi işten çıkarıldı

Halk TV’nin internet sitesinde çalışan gazeteciler Fırat Yeşilçınar, Ali Isıyel ve Batuhan Batan geçtiğimiz günlerde işten çıkarılmıştı. Gazeteciler işten çıkarılma sebeplerinin haberlerine uygulanan sansüre karşı kanalın patronu Cafer Mahiroğlu ile yaşadıkları tartışma olduğunu söyledi.

Daha sonrasında bu listeye gazeteci İrem Yıldırım dahil oldu. Yıldırım sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Arkadaşlarımın neden işten çıkarıldığını sorduğum için dün benim de Halk TV’deki işime son verildi. Gazetecilik yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

ABC’de üç editörün işine son verildi

Şubat ayının ilk haftasında da ABC gazetesinde çalışan editörler Büşra İlaslan, Doğukan Devrim İpek ve Serhat Yılmaz işten çıkarılmıştı.

Gazeteciler yaptıkları açıklamada “İnternet gazetesinde karşı karşıya bırakıldığımız yoğun patron baskısı ve mobbingin ardından, dün hukuksuzca işten çıkarıldığımızı öğrendik. Kendisini ‘muhalif’ olarak niteleyen ABC’nin bu tutumunu ve yaşadığımız hukuksuzluğu kabul etmiyoruz” demişti.

‘Kendi kurumlarında tek adam rejimi yaratıyorlar’

Gazeteci Dayanışma Ağı,açıklamasında “Gazeteciler pandemi sürecinde sudan sebeplerle veya gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarılıyor. Başka kurumları arayarak ‘bu kişiye iş vermeyin’ şeklinde konuşmaya cesaret edenler, gazetecileri ‘ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılıkla’ suçlamaya devam ediyor” ifadeleri yer aldı.

İşten çıkarmanın yasak olduğu bugünlerde Ko19’un devreye sokularak emekçilerin işsiz bırakıldığı belirtilen açıklamada “Gazetecilere parmak sallanıyor. O parmak aslında gazeteciliğe sallanıyor. Parmağı sallayanları tanıyoruz. Gazetecilere parmak sallayanlar ülkeyi bir tek adam rejimine çevirenlerdir. Bu rejime ‘muhalefet edip’ kendi kurumlarında tek adam rejimleri yaratanlardır” denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.