DünyaManşet

Polis tarafından vurulan Blake’in annesi: İyileşmeye ihtiyacımız var

0

ABD’nin Wisconsin eyaletinde polisin sırtından ateş ederek yaraladığı siyah vatandaş Jacob Blake’in ailesinin ve avukatlarının katılımıyla dün Kenosha‘da basın toplantısı düzenlendi.

Blake’in basın açıklaması sırasında konuşan annesi Julia Jackson kentte devam eden protestolar hakkında şunları söyledi:

Sokakta yürürken çok fazla hasar olduğunu gördüm. Bunlar oğlumu veya ailemi yansıtmıyor. Jacob, neler olup bittiğini bilseydi çok rahatsız olurdu. Bu yüzden herkesten kalplerinin sesini dinlemelerini istiyorum. İyileşmeye ihtiyacımız var.

Günün erken saatlerinde oğlunu ziyarete gittiğini dile getiren anne Jackson, Blake’in kendisine “Tekrar yürüyebileceğini zannetmediğini” söylediğini aktardı.

‘Merhamet değil değişim istiyorum’

“Blake’ın yeniden yürümesi bir mucize olur” diyen sivil haklar avukatı Benjamin Crump da, Blake’in midesinde delikler oluştuğunu, böbrek ve karaciğerinin zarar gördüğünü ve ince bağırsaklarının alındığını söyledi.

Blake’ın kız kardeşi Letetra Widman ise “kızgın olduğunu” dile getirdi ve şöyle konuştu:

Üzgün değilim, kızgınım ve yorgunum. Yıllar önce ağlamayı bıraktım, uyuştum. Yıllardır polisin siyahları öldürmesine şahitlik ediyoruz. Merhamet değil, değişim istiyorum.

Blake’in babası da,”Oğlumu yedi kez vurdular -yedi kez, sanki hiçbir değeri yokmuşçasına. Ama vardı. O bir insandı. Ve değerliydi” dedi.

Çatışmalar üç gecedir devam ediyor

Salı akşamı sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kenosha’da yasağa rağmen üçüncü gece de protestolar devam etti. Eyalette olağanüstü hal ilan edilirken Wisconsin Valisi Tony Evers kente daha fazla Ulusal Muhafız yollayacağını açıkladı.

Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde pazar günü öğleden sonra meydana gelen olayda siyah vatandaş Jacob Blake ağır yaralanmıştı. Sosyal medyada yer alan bir videoda, polisin, arabasının kapısını açarak içeri girmeye çalışan Blake’i kıyafetinden çekerek engellemeye çalıştığı ve sonrasında ise arkasından defalarca ateş ettiği görülmüştü.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.