ManşetTürkiye

Gazete Habertürk son baskısını yaparak okurlarına veda etti

0

1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan Gazete Habertürk, bugün yayınlanan son baskısıyla okurlarına veda etti.

Gazetenin birinci sayfasında “Son baskı. Habertürk Gazetesi’nden okurlarına hatıralarla dolu bir veda… 2009-2018” ifadesi yer aldı.

Çalışanlar dün Taksim’deki bina önünde bir veda fotoğrafı çektirdi.

Veda yazısında Habertürk Gazetesi Genel Yönetmen Yardımcısı Kürşad Oğuz’un şu ifadeleri yer aldı:

“Bugün, Habertürk Gazetesi’nin yayın hayatına başlayışından bu yana geçen 3414’üncü gün. Yaklaşık 10 yıl demek. Evrenin tarihine oranladığınızda belki bir nokta bile değil, insanlık tarihine vurduğunuzda belki bir nokta, ama bir insan yaşamı ya da gazetecilik tarihiyle kıyaslandığında her şeyi değiştirmeye yetecek bir süre.

Habertürk, 10 yılda çok şey değiştirdi. Tarzıyla, tavrıyla; haberleri, röportajları, manşetleri, yazarlarıyla; kâğıdı, tasarımı ve görselliğiyle kısa sürede parmakla gösterilir bir gazete oldu. Yazılı ve görsel medyada çok uzunca bir süredir en çok alıntılanan, kaynak gösterilen gazete Habertürk. Bunu söyleyen biz değiliz; rakamlar, rakiplerimiz, okurlarımız…

Büyük bir özveriyle ve başı dik çalışan, gazetesi için aile ve ilişkilerini ihmal etmeyi göze alan, medyada eşine az rastlanır bir dayanışma ve ‘temiz kalma’ iradesi gösteren her Habertürk mensubunun emeği ve izi var bu başarıda.”

Gazetenin kağıt baskısına son verileceği 2 Temmuz’da basına yansımıştı.

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, gazete çalışanlarına attığı bir bilgilendirme e-postasıyla gazetenin yayın hayatına son verileceği doğrulamıştı.

Habertürk dijital ortamda yayın hayatına devam edecek.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.