TürkiyeManşet

Garo Paylan: Nefret saldırılarında, Cumhurbaşkanı’nın ‘kılıç artığı’ sözlerinin rolü var mı?

0

8 Mayıs 2020 günü, İstanbul Bakırköy’de bulunan Ermeni kilisesine, sokak kapısı ateşe verilerek gerçekleştirilen saldırıya tepki veren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e bir soru önergesi verdi. Paylan, Bakan Süleyman Soylu’ya Bu nefret saldırılarının, geçmişte olduğu gibi devlet içindeki görünür veya görünmez odaklar tarafından yönlendirildiğini düşünüyorum. Aksini rahatlıkla söyleyebilir misiniz?” diye sordu. 

Zanlı: Virüsü ‘bunlar’ başımıza bela etti

8 Mayıs’ta gerçekleştirilen saldırıda zanlı yakalandıktan sonra verdiği ifadede, “Korona virüsünü bunlar başımıza bela ettiği için yaktım” demişti. 

Bakırköy ve diğer ilçelerde bulunan kiliselere yakın zamanda, defalarca nefret saldırıları gerçekleştirildiğine dikkat çeken Paylan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

  • Azınlıkların ibadethanelerine yapılan nefret saldırılarında, Cumhurbaşkanı’nın kullandığı “kılıç artığı” gibi nefret söylemlerinin rolü olduğunu düşünüyor musunuz?
  • Sıkça saldırıya uğrayan azınlıklara ait ibadethanelerin güvenlikleri için ne gibi tedbirler almaktasınız?
  • Bu nefret saldırılarının, geçmişte olduğu gibi devlet içindeki görünür veya görünmez odaklar tarafından yönlendirildiğini düşünüyorum. Aksini rahatlıkla söyleyebilir misiniz?

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.