Spor

Galatasaray’dan Ahmet Çakar’a 1 milyon TL’lik tazminat davası

0

Eski futbol hakemi yeni futbol yorumcusu Ahmet Çakar geçtiğimiz günlerde Galatasaray‘ın 1993 yılında Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda karşılaştığı rakibi Manchester United ile oynadığı rövanç maçında şike yapıldığına dair iddialar ortaya atmıştı.

Konu hakkında Galatasaray Spor Kulübünden bir açıklama yapıldı.

Açıklama metni şöyle

Galatasaray Spor Kulübünden Duyuru

Son günlerde Ahmet Çakar isimli gazeteci tarafından, kulübümüzün 1993 yılında İstanbul’da Manchester United futbol takımı ile yapmış olduğu Şampiyonlar Ligi ön eleme maçının sonucuna spor ahlakına uymayan bir şekilde etki etmeye çalıştığı iddiası gündeme getirilmek istenmektedir.

Kulübümüzü karalama kampanyasının bir parçası olan bu iddianın sahibine karşı İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2011-533 sayılı dosyası üzerinden 1.000.000 TL (bir milyon TL) tutarında manevi tazminat davası açılmıştır.

Kamoyuna duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü

Öte yandan sosyal medyada bu davayı değerlendiren Ahmet Çakar, “tamam benim de istediğim oldu yani mahkeme herkesi salona beklerim” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

1993 yılındaki Galatasaray – Manchester United maçlarının ilki Manchester United’in Old Trafford stadında oynanmış ve 3-3 berabere sonuçlanmıştı. Ali Sami Yen stadında oynanan rövanş maçı golsüz bereabere sonuçlanınca Galatasaray deplasmanda gol atmış olmasının avantajı ile Türkiye’yi ilk kez Şampiyonlar Liginde temsil etme hakkı kazanan kulüp olma onuruna erişmişti.

Şike yapıldığı ithamlarına mazhar kalan ilgili maçın özetini burdan izlemek mümkün.

(Yeşil Gazete)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.