ManşetSivil Toplum

G8 savaşın, ırkçılığın, iklim değişikliğinin sorumlusu!

0

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, önümüzdeki hafta yapılacak olan G8 zirvesine karşı etkinliklere başlıyor. İlk etkinlik yarın İstanbul’da yapılacak olan forum.

G8 = Küresel Yıkım! Başka bir dünya mümkün! sloganıyla 14 Mart Cumartesi günü 13:00-16:00 saatlerinde Taksim Hill Oteli’nde yapılacak olan forumun konusu savaşın, işgalin,  ırkçılığın, darbelerin, açlığın, yoksulluğun,  iklim felaketinin, nükleer santrallerin ve sömürünün sorumlusu G8’e karşı mücadele.

Forumda yer alacak konuşmacılar Bülent Aydın, Cengiz Algan, Ebru Gökçe, Ercan Aktaş, Ferda Keskin, Gökşen Şahin, Hakan Gürel, Mahir Ilgaz, Mehmet Nazım Öztürk, Mücteba Kılıç, Nilüfer Uğur Dalay, Sezai Sarıoğlu, Ufuk Uras, Yakup Kadri Karabacak, Yaşar Soyalan ve Zişan Tokaç.

Etkinlikler G8’e karşı yürüyoruz! sloganıyla 21 Mayıs Cumartesi günü 11.00’de Taksim Meydanından başlayacak olan yürüyüşle devam edecek.

G8’e karşı yapılan etkinlikleri düzenleyen kurumlar Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, Küresel Eylem Grubu, Yeşiller Partisi, EDP, DSİP, Mazlumder, Barış İçin Sanat, Barış için Vicdani Ret, 70 Milyon Adım Koalisyonu, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Durde, Anti Kapitalist Çalışanlar, Anti Kapitalist Öğrenciler ve Demokrasi ve Özgürlük Hareketi.

Ayrıntılı bilgi için www.kureselbak.org

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.