DünyaManşet

Fransa’da yedi cami ve dernek daha kapatılacak

0

Fransa‘da bu yılın sonuna kadar radikal İslamcılığı savunduğu gerekçesiyle yedi cami ve dernek daha kapatılacak.

Fransa’da bugüne kadar Müslümanlara ait birçok dernek çeşitli gerekçelerle kapatıldı.

21 cami kapatıldı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Allonnes kentindeki bir caminin radikal İslamı savunduğu için altı aylığına kapatılması kararından memnun olduğunu kaydetti. Darmanin, caminin yöneticilerinin banka hesaplarına da el konulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un göreve başlamasından bu yana 13 derneğin kapatıldığının altını çizen İçişleri Bakanı, yıl sonuna kadar yedi cami ve derneğin daha nefret yaydığı ve radikal İslamcılığı savunduğu gerekçesiyle kapatılacağını açıkladı.

Dermanin, ülkedeki 2 bin 500 camiden 92’sine yapılan denetlemeler sonucunda 21’inin kapatıldığını da hatırlattı ve Eylül 2020’den bu yana 36 bin yabancının, kamu düzenini tehdit ettiği gerekçesiyle oturum izinlerinin iptal edildiğini kaydetti.

Paris yönetimi ağustosta kabul ettiği ayrılıkçı yasasıyla, kamu hizmetinde tarafsızlık ve cumhuriyet prensiplerine uygunluk, çok eşlilik ve zorla evlendirme, uzaktan eğitimin kısıtlanması, özel okulların durumunun gözden geçirilmesi, derneklerin hem faaliyet hem finansal anlamda denetlenebilir olması gibi konuları ele alınıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.