DünyaHayvan HaklarıManşet

Fransa’da üç bin tilki katledilecek

0

Fransız Le Parisien gazetesi, ülkenin kuzeyinde yer alan Oise şehrinde valiliğin on beş avcıyı “Av teğmeni” olarak atadığı ve her birinin yedi ay içerisinde 200’er tilki öldüreceğini yazdı.

Buna göre, 31 Mart 2022’ye bu avcılar şehrin 15 mahallesinde kişi başı 200’er olmak üzere toplamda üç bin tilkiyi katledecek. Valiliğin kararının gerekçesi ise hayvanların hızlı çoğalması, tavşan, bıldırcın, sülün, keklik, yeşilbaşlar gibi diğer türlere zarar vermesi ve bu nedenle de nüfuslarının “düzenlenmesi.’

Ülkenin en önemli derneklerinden olan Canlı ve Yabani Türleri Koruma Derneği (AVES Fransa), Oise valiliğinin kararını şiddetle kınadığını açıkladı. Daha önce 23 Temmuz’da bin 370 tilkinin vurulması kararı alan Oise valiliğinin kararı için mücadele eden AVES Fransa, kararın iptalini sağlamıştı.

“Bütün emirler yasa dışı”  diyen AVES başkanı Christophe Coret kararı mahkemeye taşıyacaklarını belirtti; istişarenin sonunda Amiens İdare Mahkemesi’ne gideceklerini söyledi.

Yabani hayvan refahı grubu;  Vahşi Hayvanları Koruma Derneği (ASPAS) da valiliğin kararını “inanılmaz” olarak nitelendirerek ve “yeter artık” diyerek kınadı.

Avcılar Federasyonu: Nüfuslarını ‘düzenleyeceğiz’

Oise Avcıları Federasyonu başkanı Guy Harlé ise hayvanların öldürülmesiyle ilgili  “Tilkiler yırtıcı değildir ancak çok hızlı çoğalıyorlar. Her şey dengeyle ilgili. Amacımız onları ortadan kaldırmak değil, nüfuslarını düzenlemek” diye konuştu.

Oise İl Genel Meclisi’ne sunulan kararı mahkemenin 23 Ağustos’a kadar görüşeceği ve bu tarihten itibaren avcıların faaliyete geçeceği bildirildi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.