DünyaManşet

Fransa’da Protestolar Büyüyor

0

Sarkozy hükümetinin ’emeklilik reformu’ Fransızları ayağa kaldırdı. Geçen haftadan bu yana süren protestolara şiddet de karıştı. Paris’in batısındaki bir banliyöde öğrenciler polisle çatıştı.

Fransa’da emeklilik yaşının yükseltilmesini öngören tasarıya yönelik protestolar büyüyerek devam ediyor. Paris banliyölerinde öğrenciler polisle çatışrken, göstericiler araçları ateşe verdi.

Paris’in bir başka bölgesinde de gençler yine sokaktaydı. Rafinerilerdeki eylemler nedeniyle ülkenin birçok bölgesindeyse yakıt sıkıntısı başgösterdi. Pompalar önünde kuyruklar oluşuyor.

Fransız hükümeti ise ülkede yeteri kadar petrol rezervi bulunduğunu söyleyerek paniği yatıştırmaya çalışıyor.

Emeklilik yaşını 60’dan 62’ye çıkartan tasarı Senato’da Çarşamba günü oylanacak. Bu oylamadan bir gün önce çalışanlar en geniş katılımlı genel greve hazırlanıyor.

Sivil Havacılık Dairesi bir günlük grev nedeniyle havayolu şirketlerinin tarifeli seferlerini azaltmasını istedi.

Demiryolu çalışanlarının grevi tren seferlerini olumsuz etkilerken, kamyon şöförleri de protestoya katıldı.

Paris ve Lille başta olmak üzere bazı kentlerin girişlerinde de uzun araç kuyrukları oluştu.

Greve giden işçileri desteklemek isteyen liseliler, ülkenin ikinci büyük kenti Lyon’da DA olay çıkardı. Polis, Lyon kent merkezinde çıkan olaylarla ilgili 16 genci gözaltına aldı.

Yaklaşık bin civarındaki lise öğrencisinin yaptığı izinsiz gösteride beş otomobil ve çöp bidonları ateşe verilirken, otobüs durakları da tahrip edildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.