DünyaManşet

Fransa’da kilisede bıçaklı saldırı: Üç kişi hayatını kaybetti

0

Reuters‘ın aktardığına göre polis, saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırgan ise polis tarafından vurularak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. İkinci bir saldırgan daha olabileceği belirtiliyor. 

Fransa İçişleri Bakanı, olayla ilgili polis operasyonunun devam ettiğini açıkladı. Fransız medyasında kurbanlardan en az birinin başının ya da boğazının kesildiğine dair doğrulanmamış haberler bulunuyor. 

Nice Belediye Başkanı: İslamofaşizmi topraklarımızdan çıkarmalıyız

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, saldırganın polis tarafından gözaltına alınması sırasında birkaç kez “Allahu Ekber” dediğini söyledi. 

Başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty‘yi hatırlatan Estrosi şu ifadeleri kullandı: “Kilisede öldürülen iki kişi var… ve sığındığı kiliseye bakan bir barda bulunan ve hayatı tehlikede olan üçüncü bir kişi var. Yeter artık … bu İslamo-faşizmi topraklarımızdan çıkarmalıyız. ”

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Fransa’nın terörle mücadele savcısının “terör örgütüyle bağlantılı cinayet” suçlamalarını soruşturmak kente gittiği öğrenildi. 

Saldırı, 47 yaşındaki tarih öğretmeni Samuel Paty’nin ifade özgürlüğü üzerine bir tartışma sırasında, Charlie Hebdo‘da yayımlanan Hz.Muhammed’in karikatürünü sınıfta gösterdikten sonra, lisesinin önünde kafası kesilerek öldürülmesinden 13 gün sonra gerçekleşti. 

Avignon’da da bir silahlı saldırgan öldürüldü

Nice’deki saldırıdan saatler sonra Avignon kentinde de bir saldırı girişimi yaşandı. Yoldan geçenleri tehdit eden silahlı bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü.

Reuters’e göre, Avignon’da yoldan geçenleri silahla tehdit eden kişinin “Allahu Ekber” diye bağırdığı bildirildi. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.