DünyaEnerjiManşet

Fransa’da enerji krizi nedeniyle sanayi bölgeleri elektrik kesintisi riskiyle karşı karşıya

0

Fransa’nın enerji düzenleyici kurumu RTE geçen hafta yaptığı açıklamada, şimdiye kadar süren ılıman sıcaklıkların düşmeye başlayacağını ve ülkenin nükleer filosu üzerinde daha fazla baskıya neden olacağını belirterek Fransa’nın Aralık ortasından itibaren elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalma riskinin orta düzeyde olduğunu belirtti.

RTE, 18 Kasım Cuma günü yayınlanan son güncellemesiyle, Kasım sonu için “düşük riskli”, Aralık ayının ilk yarısı için “orta riskli” bir durum öngörüyor. Kurum, Eylül ayında bu kış Fransa’da elektrik kesintisi riskinin düşük olduğunu VE soğukların Ocak ayında beklendiğini duyurmuştu.

Fransız basınındaki haberlerde elektrik hatları altyapı ve bakımından sorumlu kuruluşu Enedis’in ülke genelinde 14 sanayi bölgesinin elektrik arzını kesebileceği belirtiliyor.

Elektrik şebekelerine fazla yüklenme olmasının beklendiği kış döneminde, uzun süreli olmayacağına yönelik açıklamalar yapılsa da günlük iki saati bulacak aralıklı kesintilerin yaşanması bekleniyor.

Hükümet, ülkedeki elektrik tüketimi hakkında vatandaşlara yeşil, turuncu ve kırmızı renk işaretleriyle bilgi veren EcoWatt platformunu hizmete koyacağını duyurmuştu.

Ilıman sıcaklıkların devam etmesi halinde RTE’nin elektrik kesintileri durumunda alınacak azaltma önlemleri konusunda tüketicileri uyarmak için tasarlanmış Ecowatt sisteminin Kasım ayı sonunda devreye sokması olası kabul edilmiyor.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.