ManşetDünyaKoronavirüs Salgını

Fransa’da en yüksek koronavirüs vaka sayısı kaydedildi, sokağa çıkma yasağı genişletildi

0
Fotoğraf: Alaattin Doğru/AA

Fransa‘da son 24 saatte 41 bin 622 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle salgının başından bu yana görülen günlük en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

Koronavirüs tedbirlerinin artırıldığı ülkede 24 Ekim itibarıyla gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak bölge sayısı dokuzdan 54’e çıkarıldı.

Avrupada kaydedilen en yüksek günlük vaka

AA’nın aktardığına göre ülkede virüs bulaşan kişilerin sayısı son 24 saatte 41 bin 622 artışla 999 bin 43’e yükseldi. Bu rakam, salgının başından bu yana ülkede ve Avrupa’da kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

165 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybının 34 bin 210’a ulaştığı ülkede, son 7 günde hastanelerde tedavi altına alınan 10 bin 166 kişiden 1627’sinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Covid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 14,3’e ulaştı.

54 bölgede gece sokağa çıkma yasağı

24 Ekim itibarıyla gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak bölge sayısı ise 54’e çıkarıldı. Başbakan Jean Castex, düzenlendiği basın toplantısında, ülkede salgının mevcut durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Ülkede geçen hafta sağlık alanında olağanüstü hal ilan edildiğini anımsatan Castex, 24 Ekim Cumartesi günü itibarıyla 38 yeni bölgede 6 hafta süreliğine 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını, böylece söz konusu yasağın uygulanacağı bölge sayısının 54’e yükseldiğini bildirdi.

Castex, 66 milyon nüfuslu ülkede bu uygulamanın 46 milyon kişiyi kapsadığı bilgisini de paylaştı.

Fransız Polinezyası’nda da aynı saatlerde sokağa çıkma yasağı getirildiğini ifade eden Castex, Kovid-19 tedbirlerinin gelecek hafta tekrar değerlendirileceğini, gerek görülmesi halinde önlemlerin sıkılaştırılacağını belirtti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.