DünyaKadınManşet

Fransa’da 15 yaş altıyla cinsel ilişki tecavüz olarak tanımlandı

0
Fotoğraf: Shutterstock

Fransa Parlamentosu, 15 yaşından küçük bir çocukla cinsel ilişkiyi tecavüz olarak tanıyan ve 20 yıla kadar hapis öngören yasa tasarısını onayladı.

Rıza yaşı daha önce de 15 olarak belirlenmişti. Ancak daha önce savcılar tecavüz yargılamasının yapılabilmesi için cinsel ilişkinin rızasız gerçekleştiğini kanıtlamak zorundaydı. Yeni düzenlemeyle bu zorunluluk ortadan kalktı.

Oybirliğiyle geçti

The Guardian’da yer alan habere göre, Fransa Adalet Bakanı Éric Dupond-Moretti “Bu, çocuklarımız ve toplumumuz için tarihi bir yasa. Hiçbir yetişkin saldırgan 15 yaşından küçük bir çocuğun rızasını aldığını iddia edemeyecek” değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Ulusal Meclisi‘nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, yasanın oybirliğiyle geçtiği belirtildi.

İstisna durumu

Bazı yasa koyucuların, 15 yaşının altında biri ve kendisinden birkaç yaş büyük birinin yaşayabileceği rızaya dayalı ilişkilerin de suç olarak görünebileceğine dair endişesi sonucu, yasaya bu konuda bir madde eklendi.

“Romeo ve Juliet” maddesi olarak anılan maddede yaşı küçük biri ve ondan maksimum beş yaş büyük birisi arasındaki rızaya dayalı cinsel ilişkiye izin verilecek. Ancak madde cinsel saldırı vakalarında geçerli olmayacaktır.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.