DünyaManşet

Fransa Bilim Kurulu Başkanı: Kritik durumdayız

0

Fransa‘da son 24 saatte 52 bin 10 kişide daha Covid-19 tespit edilmesiyle salgının başından bu yana günlük en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

Fransa Bilim Kurulu Başkanı Jean-François Delfraissy, RTL kanalına konuştu ve Fransa’nın günlük 100 bin vakanın eşiğinde olduğunu, yoğun bakım ünitelerindeki hasta sayısında ciddi artış olduğunu kaydetti.

Hafta sonları tam gün yasak gelebilir

Delfraissy, ülkede teşhis edilen, teşhis edilmeyen ve hafif semptom gösteren vakalar dikkate alındığında resmi olarak ilan edilen ikinci dalganın beklenenden ağır geçeceğine işaret ederek, “Çok zor hatta kritik durumdayız.” dedi.

Alınacak tedbirlerin hızlı ve yüksek seviyede olması gerekliliğini vurgulayan Delfraissy, uygulamadaki kısmi sokağa çıkma saatlerinin hafta içi daha geniş tutulmasının, hafta sonları ise tam gün olarak uygulanmasının gündemde olduğunu ifade etti.

Ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 52 bin 10 artışla 1 milyon 138 bin 507’ye yükseldi. Bu, salgının başından bu yana ülkede ve Avrupa’da kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı.

116 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybının 34 bin 761’e ulaştığı ülkede, son bir haftada tedavi altına alınan 12 bin 176 kişiden 1816’sının yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.