DünyaManşet

Fransa’daki seçimlerde 10 aday yarışacak

0

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde favori gösterilen Sosyalist Parti adayı Francois Hollande, iktidara gelmesi halinde cari açığı düşürüp kalkınmaya odaklanacağı sözünü verdi.

Özel bir Fransız televizyon kanalına konuk olan Hollande, önceliğin ‘kesinti’ yerine kalkınmaya verilmesi gerektiğini söyledi. İstihdam ve kalkınmaya yönelik adımların atılmadığını vurgulayan Sosyalistlerin adayı, Avrupa’da borç krizine karşı yapılan mali anlaşmaların bu yüzden yetersiz kaldığını söyledi.

“Ben kendi ülkemin çıkarlarını kurban etmeyeceğim. Eğer Avrupa bazı kararları almada aciz kalıyorsa ben de söz konusu mali anlaşmaların altına imza atmam. Bu kalkınma için çok önemli bir nokta.”

Bu arada Sarkozy’nin rakiplerinden Dominique de Villepin, adaylığını koyabilmesi için gerekli olan 500 seçilmiş siyasetçinin imzasını toplayamadığı için seçimlere katılamayacağını söyledi.

Daha önce Sarkozy ile mahkemelik olan eski başbakanlardan Villepin, Sarkozy’nin siyasi vizyonuna karşı çıkmakla biliniyor:

“Bir gün daha var. Sonuna kadar savaşacağım. Ama eğer bir mucize olmazsa aday olamam. 500 imzayı toplayabileceğimi sanmıyorum, bu yüzden de aday olacağımı sanmıyorum.”

Önümüzdeki ay yapılacak seçimlerde Yeşiller Partisi’nin adayı Eva Joly de yarışacak. Aday olmak için 600 imza toplayan Eva Joly, aynı zamanda Avrupa Parlamentosu üyesi. Adaylar seçim kampanyasını tüm hızıyla sürdürüyor.

(en)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.