DünyaManşet

Frankfurt işgal altında

0

Almanya’nın finans merkezi Frankfurt’da, sistem kaşıtlarından oluşan İşgal Et eylemcileri, yetkililerin izin vermemesine rağmen gösterilerine devam ediyor.

16-19 Mayıs tarihleri arasında ‘Avrupa Eylem Günleri – İşgal Et, Bloke Et, Protesto Et’ sloganı ile bir araya gelen göstericiler ile polis arasında bugün de zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Güvenlik güçleri, Avrupalı hükümetlerin uygulamaya koyduğu kemer sıkma önlemlerini protesto etmek için bir araya gelen 1000’den fazla gösterici için kentte olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

Bu önlemler karşısında tepkisini gösteren bir eylemci, “İçişleri bakanının desteği ile bütün bu yasaklamalar adeta kanunsuz bir bölge oluşturuyor. Nasıl bir kuşatma altında olduğumuzu görmek üzereyiz. Kişisel olarak bu çok huzursuz edici.” şeklinde konuştu.

Göstericilerin asıl amacının bugün Deutche Bank’ın genel merkezine yürümek olduğu öğrenilirken, polisin Cumartesi günü kente gelmesi beklenen 40 bin gösterici için özel önlem aldığı ve bu eylemcilerinin girişine izin vermeyeceği bildirildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.