ManşetTarım-Gıda

Fındık için adalet yürüyüşü Giresun’da düzenlenen mitingle sona erdi

0

Fındık üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için önceki gün Ordu Belediyesi önünde başlatılan “Fındık için adalet” yürüyüşü, Giresun’da düzenlenen mitingle sona erdi.

CHP öncülüğünde fındık üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için Ordu Belediyesi önünde başlatılan “Fındıkta adalet” yürüyüşü, Giresun’da Atatürk Meydanı’nda düzenlenen mitingle sona erdi. Grup fındık için toplam toplam 46 km yürümüş oldu.

Bugünkü yürüyüş, Ordu’nun Giresun’a en yakın noktası olan Balıkçı Barınağı’ndan başladı. CHP’li vekillerin de katıldığı yürüyüş önceki günlere göre oldukça kalabalıktı. “Fındıkta sömürüye son” yazılı pankartın arkasında yürüyen yüzlerce kişi yaklaşık 8km boyunca, “Emek demek fındık demek”, “Fındık işçisi yalnız değildir” sloganları ile yürüdü. Giresun’un girişinde folklor ekibinin karşıladığı yürüyüşçüler, alkışlar ve sloganlarla kente giriş yaptı.

Miting alanında toplanan binler yürüyüşçüleri alkışlarla karşıladı. Mitingde ilk olarak konuşan fındık emekçisi Tazegül Bahar, “Fındığımıza sahip çıkalım. Bizim fındıktan başka birşeyimiz yoktur” dedi. Daha sonra kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, fındık sorununa ilişkin 6 madde sıraladığı bir konuşma yaptı. Miting, alkışlarla sona erdi.

 

Haber: Evrim Kepenek

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.