Dünya

Filistin’de tarihi futbol maçı

0

Filistin Milli Futbol Takımı, tarihte kendi evindeki ilk maçını yaptı, ancak skor binlerce Filistinli taraftarı hayalkırıklığına uğrattı.

Gelecek yıl Londra’da yapılacak olimpiyat oyunlarına katılmak için Batı Şeria’da Tayland’la karşılaşan takım, normal süreyi 1-0 önde kapatmasına karşın, penaltılar atışları sonucu oyunlara katılma hakkını kaybeti.

Filistin takımı 1998’den bu yana FIFA üyesi, Batı Şeria’daki stadyum da 2008’de uluslararası standartları karşılar hale getirildi.

Ancak güvenlik kaygıları ve İsrail’in işgali nedeniyle Filistin takımı şimdiye kadar kendi evinde hiç resmi maç yapamamıştı.

Ramallah’taki BBC Muhabiri Jon Donnison soğuk havaya karşın binlerce taraftarın karşılaşmayı izlediğini bildirdi. Seyirciler arasında Filistin Başbakanı Selam Feyyad da vardı.

Feyad, “Takımımız için tarihi bir gün. İlk kez uluslararası bir turnuvada, evimizde maç yapıyoruz. Bu, bir devlet olduğumuzu gösterdiğimiz bir fırsat oldu.” dedi.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril Racub, “Dünya şimdi Filistini başka bir gözle, spor gözüyle bakacak. Bu Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık için yeni bir girişimi’ şeklinde konuştu.

Maçta Abdülhamid Ebu Habib 43’üncü dakikada attığı golle Filistin takımını öne geçirdi.

Tayland’ın maçın son 20 dakikasında 10 kişi oynamasına karşın Filistin ekibi maçın normal süresi ve uzatmalarda ikinci golü atamadı.

Tayland kendi evindeki maçı 1-0 kazandığından galibi penaltılar belirledi. Penaltı atışlarını Tayland 6-5 kazandı. (BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.