DünyaManşet

Filipinler’de Rai Tayfunu: 208 kişi hayatını kaybetti

0

Filipinler‘in orta ve güneydoğu kesimlerini vuran Rai Tayfunu‘nda hayatını kaybedenlerin sayısı 208’e yükselirken, en az 239 kişinin de yaralandığı açıklandı. Felakette kaybolan 52 kişiyi de arama çalışmaları devam ediyor.

Tayfun yaklaşık 780 bin kişiyi etkilerken, 300 bini aşkın kişinin de yaşadığı yerden tahliyesine yol açtı. Can kayıplarının daha da artmasından endişe ediliyor.

Felaketzedeler için 40 milyon dolar bütçe ayrılacak

Geçtiğimiz perşembe günü başlayıp cumartesi günü etkisini yitiren şiddetli yağış, sel baskınları ve heyelanlar Filipinler’de büyük bir yıkıma neden oldu.

Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC) tarafından yapılan açıklamada 52 kişinin kayıp olduğu yinelenirken, sahil güvenlik ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra 20 bin kişilik ordunun katıldığı arama çalışmalarının da devam ettiği aktarıldı.

Filipinler Ulusal Elektrik Dağıtım Şirketi’nden (NGCP) yapılan açıklamada, Bohol eyaletinin tamamı ile Cebu, Leyte ve Samar‘ın bazı bölgelerine yeniden elektrik sağlamak üzere yapılan hat onarım çalışmalarının da sürdüğü belirtildi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, felaketzedelere yardım için 40 milyon dolar bütçe ayrılacağını duyurdu.

Rai Tayfunu’nun hızı saatte 300 kilometreye ulaşmış ve ülkede üç gün boyunca etkili olmuştu. Tayfun nedeniyle meydana gelen şiddetli yağışlar ve su baskınları büyük bir yıkıma neden olurken, binlerce yapı kullanılamaz hale gelmiş, bölgede elektrik ve telefon kesintileri yaşanmıştı.

Ülkede hava ve karayolu ulaşımı da felç olmuştu. Filipinler’de her yıl yaklaşık 20 tayfun etkili olurken, son yıkıcı tayfun 2013’de meydana gelmiş, Haiyan Tayfunu‘nda 6 bini aşkın insan hayatını kaybetmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.