Spor

Filenin Sultanları hem İtalya’yı hem turu geçti

0

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda B Grubu’ndaki son maçında grup lideri İtalya’yı 3-2 yenen A Milli Takım, Play-Off turu’na yükseldi.

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası B Grubu’nda mücadele eden Türkiye, gruptaki üçüncü ve son maçında, İtalya’yı 25-21, 26-28, 16-25, 25-22 ve 9-15’lik setlerle 3-2 yendi ve Play-Off Turu’na yükselmeyi başardı.

İtalya ile Sırbistan’ın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada, Azerbaycan, Hırvatistan ve İtalya ile aynı grupta yer alan A Milli Takım, grubun üçüncü maçında ev sahibi İtalya ile karşılaştı.

Ay-yıldızlı ekip, karşılaşmanın ilk setine istekli başlasa da savunmada İtalyan smaçör Piccinini’nin smaçlarına engel olamayınca ilk teknik molaya 8-5 geride girdi. Birinci teknik molanın ardından servisi oyuna sokmada sıkıntı yaşayan A Milli Takım, hücumda etkisini arttırarak, ev sahibi takımın farkı açmasını önledi. İkinci teknik molayı 16-14 geride kapatan Filenin Sultanları,
top karşılamada çok fazla basit hata yapınca ilk seti 25-21 kaybetti: 1-0

Oldukça çekişmeli geçen maçın ikinci setine hırslı başlayan ay-yıldızlılar, etkili hücumlarıyla ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Milliler, zaman zaman pas tercihlerinde hata yapsalar da oyunun kontrolünü bırakmayarak, ikinci teknik molayı da 16-15 önde kapattı. A Milliler, attıkları taktik servislerle İtalya’nın manşet almasını zora soktu ve seti 28-26 kazandı ve setlerde eşitliği sağladı: 1-1

3. sete de kontrollü başlayan Türkiye, üst üste alınan sayılarla rakibinin oyundan düşmesini sağladı. İlk teknik molayı 8-5 önde geçen ay-yıldızlılar, molanın ardından bir ara rakibinin farkı kapamasına izin verse de etkili smaçlarla ikinci teknik molaya 16-14 önde girmeyi başardı. Oyunun son bölümünde hem smaçlarda hem bloklarda etkinliğini arttıran A Milli Takım, seti 25-16 kazanmayı başardı ve 2-1 öne geçti.

Büyük mücadeleye sahne olan 4. sette İtalya, iki teknik molaya da önde girmesine karşın Türkiye, etkili smaçlarıyla farkın açılmasına izin vermedi. 16-14 İtalya üstünlüğüyle geçilen ikinci teknik molanın ardından, ay-yıldızlı ekip hücumdaki etkisini yitirdi. İtalya’nın iyi blok yapması farkın İtalya lehine açılmasına neden oldu: 21-16. Son bölümde toparlanma belirtileri gösteren Türkiye, İtalya’nın basit hatalar yapmasıyla farkı eritti, ancak 4. seti 25-22 kaybetti. Bu sonuçla maçta durum 2-2’ye geldi ve müsabaka, tie-break setine kaldı.

Karşılaşmanın final seti son derece heyecanlı geçti. 4. setin aksine oyunun kontrolünü rakibinden devralan A Milli Takım, özellikle Neriman’ın smaçlarıyla sayılar kazandı ve farkı açtı: 5-8. İki takımın servisleri oyuna sokmada sıkıntı yaşadığı son bölümde, Türkiye, Polen’in servisinden maç sayısını kazanarak, seti 15-9, karşılaşmayı da 3-2 kazanmayı başardı.

Filenin Sultanları, maç sonrası büyük sevinç yaşadı. İtalya’yı 3-2 yenen A Milli Takım’ın Play-Off Turu’ndaki rakibi, İspanya oldu.

Filenin Sultanları Salı günü İspanya ile karşılaşacak.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.