Uncategorized

Festivaller bir bir iptal ediliyor…

0

Muğla Fethiye’de Milyon Fest’in iptal edilmesinin ardından özel bir mekanda düzenlenecek olan Çağdaş Fest de iptal edildi. Fethiye Kaymakamlığı, organizasyonun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin alamadığını söylerken organizatör Çağdaş Adıgüzel, gerekli tüm izinlerin alındığını dile getirdi.

Festival başlamasına bir gün kala iptal edildi. İptale ilişkin Çağdaş Fest sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:

Çağdaş Fest, sosyal medya hesabından İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alındığı organizasyonun iptal edildiğini duyurdu.

TELE 1’den Aziz Turgut Altun’un haberine göre; Fethiye Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necla Yıldız, organizasyon firmasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan herhangi bir izin almadığını iddia etti. Yıldız, güvenlik ve çevre yönünden değerlendirilerek uygun görülmediğini söyledi.

Yıldız, Jandarma’dan alınan izin belgesinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Öyle bir izin belgesi verilmedi. Açıklama yapmak Kaymakam Bey’in takdirinde. Biz gerekli yazışmaları yaptık. Kendilerine tebliği yapıldı. Çevreye zarar verileceği için izin verilmedi.

Çağdaş Fest tarafından yapılan açıklamada festivalin yapılmaması için gerekçe gösterilen ‘çevreye zarar verecek’ gerekçesine ilişkin şunlar söylendi:

“Bu güne kadar yasaklanan festivaller göz önünde bulundurulduğunda her bahaneleri doğaya tahribat gibi içeriklerdi. Lakin aynı irade Uzungöl, Babadağ, Bodrum, Marmaris gibi ülkemizin bir çok noktasında doğayı tahrip etmektedir.” 

Festivalin Organizatörü Çağdaş Adıgüzel, yasak kararının konsere bir gün kala iletildiğini belirtti.

Adıgüzel, güvenlik gerekçesine ilişkin olarak Jandarma’nın izin verdiğini belirterek alan dışı güvenliği kaymakamlığa ait olduğunu dile getirdi.  Son gün son mesai saatinde iptalin verilmesine isyan eden Adıgüzel, “Niye iptal etmişler Çevre ve şehircilik hikaye… Niye son günü beklemişler ben dilekçemi 9 Temmuz’da verdim. Daha fazla ne yapabilirim. Özel işletmeler mevzuat gereği bildirmek zorunda değil. Biz kapasite yüksek diyerek bildirdik” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.