Ferhat ve Berna’ya 15’er yıl istemi

Tayyip Erdoğan’ın katıldığı “Roman açılımı” etkinliğinde “Parasız eğitim istiyoruz alacağız” pankartı açan ve 19 ay tutuklu yargılanan Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz için davanın yeni savcısı 15 yıl hapis istedi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı “Roman açılımı” etkinliğinde “Parasız eğitim istiyoruz alacağız” pankartı açan ve 19 ay tutuklu kalan Gençlik Federasyonu üyesi Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz’ın yargılamasına bugünkü duruşma ile devam edildi. Yeni savcı Adem Özcan, DHKP/C üyesi olmak suçlamasıyla yargılanan 3 kişi için 15’er yıl hapis cezası talep etti.

Tutuksuz sanık Berna Yılmaz ile sanık avukatlarının katıldığı duruşmada savcı Özcan, dosyanın yeniden incelendiğini söyleyerek 8 sayfalık mütalaayı mahkemeye sundu. Savcı, sanıkların eylemlerini “örgüt üyesi olmak” suçunu oluşturduğunu, yargılama sırasında elde edilen delillerin de bunu kanıtladığını iddia etti.

Öğrencilerin avukatlarından Taylan Tanay, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre isetdi. Dava 31 Mayıs tarihine ertelendi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

[COP29] Fosil yakıt sübvansiyonlarını kaldırma koalisyonuna üç ülke daha katıldı

Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve Kolombiya'nın katılmasıyla 'Sübvansiyonlar Dahil Fosil Yakıt Teşviklerinin Aşamalı Olarak Kaldırılması Uluslararası Koalisyonu'na üye ülke sayısı 16'ya yükseldi.

Yerel örgütler ‘nefes alan Türkiye’ için kömürden adil çıkış istiyor

16 yerel iklim ve çevre örgütü, COP29'a kalabalık bir heyetle katılan Türkiye'den kömürden adil bir çıkış takvimini açıklamasını talep etti.

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

EN ÇOK OKUNANLAR