ManşetTürkiye

Ferhat ve Berna’ya 15’er yıl istemi

0

Tayyip Erdoğan’ın katıldığı “Roman açılımı” etkinliğinde “Parasız eğitim istiyoruz alacağız” pankartı açan ve 19 ay tutuklu yargılanan Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz için davanın yeni savcısı 15 yıl hapis istedi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı “Roman açılımı” etkinliğinde “Parasız eğitim istiyoruz alacağız” pankartı açan ve 19 ay tutuklu kalan Gençlik Federasyonu üyesi Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz’ın yargılamasına bugünkü duruşma ile devam edildi. Yeni savcı Adem Özcan, DHKP/C üyesi olmak suçlamasıyla yargılanan 3 kişi için 15’er yıl hapis cezası talep etti.

Tutuksuz sanık Berna Yılmaz ile sanık avukatlarının katıldığı duruşmada savcı Özcan, dosyanın yeniden incelendiğini söyleyerek 8 sayfalık mütalaayı mahkemeye sundu. Savcı, sanıkların eylemlerini “örgüt üyesi olmak” suçunu oluşturduğunu, yargılama sırasında elde edilen delillerin de bunu kanıtladığını iddia etti.

Öğrencilerin avukatlarından Taylan Tanay, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre isetdi. Dava 31 Mayıs tarihine ertelendi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.