Spor

Fenerbahçe’nin ardından sıra Galatasaraylı voleybolcularda

0

Galatasaray Voleybol Takımı, CEV Cup Final ilk maçında, saat 19.00’da, Burhan Felek Spor Salonu’nda İtalya temsilcisi Yamamay Busto Arsizio ile karşılaşacak.

2009-2010 sezonunda CEV Cup’ta şampiyonluk sevinci yaşayan Yamamay Busto Arsizio bu sezon İtalya Kupası’nı aldı ve ligde de tek yenilgiyle liderlik koltuğunda oturuyor. Yamamay Busto Arsizio ligde tek yenilgisini 4 Mart 2012 tarihinde CEV Cup yarı finalinde elediği Robur Tiboni Urbino karşısında 3-2’lik skorla aldı.

Yamamay Busto Arsizio bu sezon CEV Cup’ta sırasıyla Le Cannet – Rocheville (Fransa), Iqtisadchi Baku (Azaerbaycan), BKS Bielsko – Biala (Polonya), Schweriner SC (Almanya) ve Robur Tiboni Urbino (İtalya) takımlarını eledi.

Tarihinde ilk defa Avrupa’da final oynayacak olan Galatasaray ise CEV Cup’ta önce Güney Kıbrıs temsilcisi Apollon Limassol’u 3-0’lık iki maçla safdışı bıraktı. Sonrasında Belçika temsilcisi Asterix Kieldrecht ile eşleşen sarı – kırmızılı ekip ilk maçı 3-0 kazandıktan sonra ikinci maçı deplasmanda 3-2 kaybetmesine rağmen altın seti kazanarak tur vizesi aldı.

Belçika temsilcisinin ardından Yunanistan ekibi AEK Atina ile eşleşen Galatasaray rakibini set vermeden kupanın dışına itti ve çeyrek finalde Sırbistan takımı Kızılyıldızla eşleşti. Kızılyıldız’a da set vermeyen Galatasaray yarı finalde Romanya ekibi 2004 Tomis Constanta ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda 3-0 kaybeden Galatasaray ikinci maçı İstanbul’da taraftarının da desteğiyle 3-0 kazandı. Altın seti de 15-11 kazanan Galatasaray adını finale yazdırmayı başardı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.