ManşetSpor

Fenerbahçe Universal Avrupa Şampiyonu

0

Fenerbahçe Universal, Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi ‘”Dörtlü Final” organizasyonunun final maçında Fransa’nın RC Cannes takımını 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Fenerbahçe Universal, Kadınlar Avrupa Sampiyonlar Ligi ”Dörtlü Final” organizasyonunun final maçında Fransa’nın RC Cannes takımını 3-0 yenerek, şampiyon oldu. Yarı finalde dün güçlü rakibi Rusya’nın Dinamo Kazan takımını 3-1 yenerek finale adını yazdıran ”Sarı Melekler”, final maçında Fransa temsilcisini set vermeden geçerek, Avrupa Şampiyonluğu’nu elde etti.

Maça iyi başlayan, 1. teknik molayı 7-8 geride geçen Fenerbahçe Universal oyunda üstünlüğü ele geçirerek, 2. teknik molaya 16-12 önde girdi. Bu moladan sonra mücadelesini daha da artıran sarı-lacivertliler önde götürdüğü mücadelenin ilk setini 25-14 kazanmasını bildi.Maçın ikinci setine de iyi giren sarı-lacivertliler aynı temposunu sürdürürken, dengede giden oyunda 1. teknik molayı 8-7 önde geçti. 2. teknik molayı da 16-13 önde geçen ”Sarı Melekler”, savunmada dikkatli oynayıp, etkili smaçlarıyla üstünlüğünü koruyarak 2. seti de 25-22 kazanıp maçta 2-0 üstünlük yakaladı.

Çekişmeli geçen mücadelede 3. sette Fenerbahçe Universal karşısında bu bölümde daha dirençli görünen Fransa temsilcisi 1. teknik molayı 8-6 önde geçtiyse de rakibinin oyununa etkili servisler ve smaçlarla karşılık veren sarı-lacivertliler 2. teknik molada 16-14 üstünlük yakaladı. Maçın diğer bölümünde de üstün oyununu devam ettiren sarı-lacivertliler, bu seti de 25-20 kazanıp maçtan 3-0 galip ayrılarak, şampiyonluğa ulaştı.

 

Ze Roberto: ”Uzun zamandan beri bugünü bekliyorduk

Voleybolda, Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olan Fenerbahçe Universal’in teknik direktörü Ze Roberto, ”Uzun zamandan beri bu günü bekliyorduk. Oyuncularımla gurur duyuyorum, iyi iş çıkardık” dedi.

Brezilyalı teknik direktör ”Dörtlü Final”de RC Cannes takımını 3-0 yenerek aldıkları şampiyonluk kupasının ardından yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirterek, ”Uzun zamandan beri bugünü bekliyorduk. Bugün özellikle oyuncularımla gurur duyuyorum. Çok iyi iş çıkarttık. Seyircimiz hep arkamızdaydı. Şampiyonluk kutlu olsun, çok mutluyuz” dedi.

Ze Roberto, RC Cannes karşısında maçın hiçbir bölümünü bırakmadıklarını belirterek, ”Her noktasını çok iyi oynadık. Takımımızın karakteri buydu. Cannes takımına oynama hızı vermedik ve 3-0 kazandık” diye konuştu.

‘Fenerbahçe’nin müzesinde bu kupa eksikti’

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir de 3 yıldır verdikleri emeklerin karşılığını aldıklarını anlatarak, şunları söyledi: ”3 yılın vermiş olduğu emeklerin neticesi bu. Hedefimizdi. Türkiye’ye bir daha bunu getirmenin Vakıfbank Türk Telekom’dan sonra mutluluğunu yaşıyoruz. Fenerbahçe’nin müzesinde bu kupa eksikti. Bunu götürüyoruz bu akşam. Fenerbahçe’mize hayırlı olsun, çok mutluyuz, gururluyuz.”

Azerbaycan’da şampiyon olmalarıyla ilgili olarak da Özdemir, ”Her zaman dediğimiz gibi iki devlet tek millet. Azerbaycan bizim en büyük dostumuz. Bu kupayı burada almanın ayrı bir hazzı var” ifadelerini kullandı.

‘Fenerbahçe bütün branşlarda alnının teriyle şampiyonluğa koşuyor’

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Cihan Kamer ise söylenecek sözü sahada oyuncuların söylediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Fenerbahçe’nin olabilecek en kötü zamanında Avrupa şampiyonluğunu bize tattırdılar. Kadın basketbol takımımız 8’li finale başlayacak. İnşallah futbol takımımız kalan maçları da alıp şampiyonluk kupasını kaldıracak. Bütün branşlarda alnının teriyle Fenerbahçe şampiyonluğa koşuyor. Taraftarımıza helal olsun, bu çocuklarımıza helal olsun, başkanımıza helal olsun.”

Oyunculardan Eda Erdem 3-0 gibi net bir skorla kazanarak şampiyon olduklarını kaydederek, ”Kupa bize geldi. 3 senedir mücadele ediyorduk. Bu büyük camiaya yakışır. Kupamızı başkanımıza gönderiyoruz” dedi.

Takım kaptanı Seda Tokatlıoğlu ise ”Başkanımıza hediye ediyoruz. Takım arkadaşlarımı ve ekibi kutluyorum. Şampiyonluğa çok inanıyoruz demiştik. Herkesi kutluyorum. Bu kupayı başkanımıza armağan ediyorum” ifadelerini kullandı. Bu gece İstanbul’a dönecek Fenerbahçe Universal kafilesi, geç saatlerde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olacak.

 

Şampiyonluk kutlaması yapıldı

Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olan Fenerbahçe Universal, başarısını kutluyor. Finalde Fransa’nın RC Cannes takımını 3-0 yenerek kupaya uzanan ”Sarı Melekler” konakladıkları otelde düzenlenen yemekte şampiyonluğu bir kez daha kutladı.

Fenerbahçe Kulübü’nün yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda Fenerbahçeli’nin ve medya mensuplarının yer aldığı yemeğe katılan bayan voleybolcular, kupayla yemek salonuna girdi.

Oyuncular, salondakilerin ”şampiyon” tezahüratlarıyla karşılandı. Yemekte ”Sarı Melekler” için şampanya patlatıldı.

 

”Sarı Melekler” şampiyonluk yemeğinde pasta kesti

Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olan Fenerbahçe Universal, şampiyonluk yemeğinde pasta kesti. Takım ve Fenerbahçe Kulübü heyetinin konakladığı otelde düzenlenen şampiyonluk yemeğinde, ”Sarı Melekler” için özel olarak hazırlanan pasta kesildi.

Yemeğin son bölümünde salona getirilen ve üzerinde Türk bayrağının yanı sıra Fenerbahçe Kulübü ambleminin ve Fenerbahçe Universal oyuncularının resmi bulunan pastanın üzerinde ”Şampiyonlar şampiyonu olduk” yazısı yer aldı.

Oyuncular ve teknik heyet, şampiyonluk kupasının yanına konulan pasta etrafında toplanırken, teknik direktör Ze Roberto pastayı kesti. Gecede ayrıca Fenerbahçeli voleybolcular taraftarlara, taraftarlar da voleybolculara yönelik tezahürat şarkıları söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.