KentManşet

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıllık işletme hakkı için özelleştirme ihalesi yapıldı

0

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş‘ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı‘nın 40 yıllık işletme hakkının özelleştirilmesi ihalesi bugün yapıldı.

Liman için TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş, 2 milyar 531 milyon TL teklif verdi.

İhaleye TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ve Cey Ortak Girişim Grubu (Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ- Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret AŞ) katıldı.

Komisyon ihalenin sonucunu duyuracak

İhale Özelleştirme İdaresi‘nde (ÖİB) tarafından pazarlık usulü gerçekleştirilen ihale, özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmazer başkanlığında yapıldı.

İhaleye kapalı zarflarda elemesiz teklifler alınarak başlandı. Elemeli turda en düşük teklif Cey Ortak Girişim Grubu’dan geldi. Açık artırmada ise başlangıç tutarı 2 milyar 511 milyon TL ve artırım aralığı da 20 milyon TL ve katları olarak belirlendi.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon TL’yle TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş verirken, komisyon ihalenin sonucunu nihai kararın onaya sunulmasının ardından duyuracak.

2011 yılında özelleştirildi

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilerek özelleştirilmesine ilişkin ihale ilanı 27 Mart 2021’de yayımlanmıştı. Son teklif verme tarihi ise 21 Eylül 2021’di.

1987 yılında hizmet vermeye başlayan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, 7 Mart 2011’de özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Limanın 1291’i denizde, 220’si karada olmak üzere toplamda 1511 yat bağlama kapasitesi bulunuyor. Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un ise en büyük yat limanı. Liman, İstanbul’un toplam kapasitesinin yüzde 23,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 6’sını temsil ediyor.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.