Manşetİklim KriziKadın

Feminist Politik Ekoloji Buluşmaları: İklim eylemlerinde bakım işini merkeze almak

0

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi2022 bahar  döneminde ‘Feminist Politik Ekoloji Buluşmaları’ başlıklı etkinlik serisiyle okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Serinin 30 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek olan üçüncü etkinliğinin konukları “Değişen Bir İklimde Bakım: İklim Eylemlerinde Bakım İşini Merkeze Almak” başlıklı konuşmalarıyla İsveç Tarım Bilimleri Üniversitesi’nde kırsal kalkınma profesörü Seema Arora- Jonsson ve Manchester Üniversitesi Çevre Politikası Bölümü’nden Sherilyn MacGregor.

Bu etkinlikte MacGregor ve  Arora-Jonsson, Oxfam için birlikte hazırladıkları, iklim krizinin bakım emeği üzerindeki etkileri hakkındaki yeni raporlarının verilerini paylaşacak.

Rapor, iklim değişikliğinin etkileri ile ücretsiz bakım işinin miktarı, dağılımı, ve koşulları arasındaki bağlantıları incelemekle birlikte, iklim eylemlerine ilişkin öneriler de sunuyor.

Bu eylemlerin bakım işi konusunda duyarlı olması gerektiğine, kadınların ve kız çocuklarının gündelik hayatlarını olumsuz bir şekilde etkileyen ve cinsiyet eşitliğinin önünde engel teşkil eden, bakım işi kaynaklı eşitsizlikleri dönüştürmeyi hedeflemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Rapordan hareketle ikili, konuşmalarında iklim değişikliğinin ve bakım krizinin dünyanın her yerinde yaşamları ve geçim kaynaklarını tehdit eden kesişen etkilerine odaklanacak ve İklim krizinin özellikle Küresel Güney’in düşük gelirli bölgelerinde, insanlar, hayvanlar, bitkiler ve yerlerin bakımını nasıl zorlaştırdığını gösterecek.

Dili İngilizce olan etkinlikte Türkçe simultane çeviri yapılacak.
30 Mayıs Pazartesi günü saat 19:30’da çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan etkinliğe bu link üzerinden kayıt yaptırılabilir.
Dergi’nin ekoloji krizini ele alan Bahar 2022 sayısından hareketle düzenlenen Feminist Politik Ekoloji Buluşmaları’nın ilk konuğu Christine Bauhardt, “Yeşil Yeni Düzen, Küçülme ve Dayanışma Ekonomilerine Feminist Yaklaşımlar” konuşmasını yapmıştı.
İlgili haber: Feminist Politik Ekoloji Buluşmaları: Tarihsel anlatılarda toplumsal cinsiyet adaleti
Serinin ikinci konuğu ise “Feminist Politik Ekoloji ve Tarihsel Anlatılar: Sürdürülebilirlik ve Toplumsal Cinsiyet Adaleti Üzerine Çıkarımlar” başlıklı konuşmasıyla Melissa Leach olmuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.