COP26İklim KriziKadınManşet

Feminist gruplardan BM’ye çağrı: Kadınlar COP26’da daha büyük rol oynamalı

0
Fotoğraf: Metin Yoksu/ Yeşil Gazete

İklim Adaleti için Küresel Kadın Meclisi, kasım ayında Glasgow‘da gerçekleşecek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Konferansı COP26‘daki kadın katılımıyla ilgili BM Genel Kurulu’na çağrı yaptı.

Feminist gruplardan oluşan koalisyon, küresel iklim krizinin ortasında ihtiyaçları göz ardı edildiği için kadınların COP26’da daha büyük bir rol oynamalarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Çözümlere kadınlar öncülük ediyor

Kadın Dünyası ve İklim Eylem Ağı’ndan ve meclisin toplayıcısı Osprey Orielle Lake “Her gün, orman yangınlarının yandığını, büyük sel baskınlarını, aşırı kuraklıkları, insanların geçim kaynaklarını ve hayatlarını yitirdiğini görüyoruz. Dünya, Paris Anlaşması’ndan bu yana en önemli iklim görüşmelerinden birine hazırlanırken, çözümlerin var olduğunu ve kadınların öncülük ettiğini biliyoruz” dedi.

İki haftalık Cop26 zirvesinde, toplumsal cinsiyet eylem planının tartışılacağı, toplumsal cinsiyet konularına ayrılmış bir gün olacak.

COP26 sözcüsü, “Kadınlar, iklim kriziyle mücadelede her düzeyde karar vericiler, eğitimciler ve savunucular olarak kritik bir role sahipler. Kadınların bugün uluslararası iklim diplomasisinin en etkili figürlerinden bazıları arasında yer aldığı ilerleme kaydediliyor, ancak yapılacak daha çok şey var” ifadelerini kullandı.

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.