KadınManşet

Feminist Gece Yürüyüşü’ne geceden hazırlık: Taksim’de barikatlar…

0

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nin ara sokakları, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nden bir gün önce (7 Mart) barikatlarla abluka altına alınmaya başlandı.

Ayrıca son yıllarda olduğu gibi, bu yıl da yürüyüş öncesi metro seferlerinin durdurulması yönünde bir karar alındı. Söz konusu karar vatandaşların bazı metro ve füniküler hatlarında ulaşım yapma hakkını engeller nitelikte.

İstanbul Valiliği’nin aldığı karar uyarınca Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada şu durakların ulaşıma kapalı olacağı bildirildi:

“İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız 8 Mart Çarşamba günü saat 14.00 itibarıyla işletmeye kapatılacaktır.”

Kadınlar ve lubunyalar bugünkü eylem öncesi şu çağrıda bulundu:

“Yasımız ve öfkemiz büyük. Patriyarkal kapitalizmin yıkımına karşı feminist mücadelemiz ve dayanışmamızla hayatlarımızı kuracağız. Öfkeliyiz, yastayız patriyarkal kapitalist yıkıma karşı feminist isyandayız!”

Kadınlar ve lubunyalar geçen yıllarda da benzer yasaklarla karşılaşmış ancak tüm yasaklara rağmen Feminist Gece Yürüyüşü’nü gerçekleştirmişti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.