KadınLGBTİ+ManşetTürkiye

Feminist Bellek diye bi’şey var!

0

Feminizmle yolu kesişen, feminist tartışmalarda sıklıkla değinilen kavramlar, terimler ve bellekte oluşan deneyimler hakkında bilgi edinmek isteyenler için artık feministbellek.org sitesi var.

Feminist Bellek, akademiden sosyal medyaya, gündelik karşılaşmalardan siyaset diline kadar her yere yayılan kavramları ve terimleri feminist teori, politikadan beslenerek açıklamayı amaçlıyor.

İlk olarak 20 yazıyla yayın hayatına başlayan Feminist Bellek, içinde bulunulan dünyayı feminist bir bakış açısıyla değerlendirerek feminist mücadeleye katkıda bulunma niyetini de taşıyor.

Feminist birikimi hatırlatıyor

Feminist Bellek’in kurulmasıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Feminist Bellek, Türkiye’de ve dünyada cis-kadınların ve heteronormatif ikiliklere uymayan herkesin üzerindeki baskıların arttığı bir zamanda, feminizmin birikimini bir kez daha hatırlatıyor. Ancak buradaki hatırlatma, geçmişte olup bitmiş anıları yâd etmek anlamına gelmiyor. Aksine Feminist Bellek hepimizi mücadele içinde değişen ve sürekli büyüyen feminist birikimi şimdiki zamanda düşünmeye çağırıyor. Üstelik dijital bir platform olması, Feminist Bellek’in bu dinamizmi yakalayabilmesine de olanak sağlıyor.”

Feminist Bellek nasıl ortaya çıktı?

Feminist Bellek, LGBTİ+ hareketinden aktivistlerin, feministlerin, bir kısmı Barış İmzacısı olan akademisyenlerin, gazetecilerin, avukatların ve başka mesleklerden çok sayıda feministin katkısıyla ortaya çıktı.

Feminist Bellek’in internet sitesine buradan, Instagram hesabına buradan, Twitter hesabına buradan ve Facebook hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.