Femen’in Putin eylemine para cezası

Rusya lideri Vladimir Putin’in balmumundan heykeline kazık saplayan Femen aktivisti para cezasına çarptırıldı.

11 femen

Yaklaşık iki yıl önce Fransa’ya iltica talebinde bulunan 26 yaşındaki Iana Jdanova, eylemi haziran ayında düzenlemişti. Femen eylemcisi, önce Paris’teki balmumu müzesinde dünya liderlerinin bulunduğu bölümde soyunmuş, göğsünde, kırmızı harflerle yazılı “Putin’i öldürün (Kill Putin)” ifadesi ortaya çıkmıştı. Eylemci daha sonra beraberinde getirdiği bir kazığı defalarca Putin heykeline saplamış, bu sırada “Diktatör Putin” sloganını atmıştı. Ukraynalı Femen eylemcisi daha sonra heykeli yere devirmişti.

Paris’teki bir mahkeme, Femen eylemcisi hakkındaki kararını verdi. Mahkeme, “halka açık yerde çıplak dolaşmaktan” ötürü 6 bin euro para cezasına hükmetti. Bu rakamın yarısı, Putin heykelinin onarılmasında kullanılacak.

Femen aktivisti mahkeme kararına “Şaka gibi” diyerek tepki gösterdi. Avukatı da kararı temyiz edeceklerini, gerekirse davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını açıkladı.

(Deutsche Welle Türkçe)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR