ManşetTürkiye

Feleknas Uca serbest bırakıldı

0

Eski Avrupa Parlamentosu milletvekili Feleknas Uca serbest bırakıldı. Uca ilk uçakla Almanya’ya gönderildi.

Gözaltına alınan Almanya’nın eski Avrupa Parlamentosu milletvekili Feleknas Uca, dün gece savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Almanya’dan İstanbul’a gelen Uca havaalanına indiğinde Kaçakçılık Şubesi tarafından 248 kutu B1 ilacını bildirmeden getirdiği için gözaltına alındı. Ardından Terörle Mücadele Şube’ye götürülen Uca’nın KCK üyesi olup olmadığı araştırıldı.

Dün gece Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Uca, Kürtçe verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Uca ilk uçakla Almanya’ya gönderildi.

Uca, daha önce avukatına yaptığı açıklamada şöyle demişti:

“Ben bir aktivistim. Geçen yıl Van depreminde de kazak, hırka getirdim. Afrika’daki kadın sünnetlerine de karşı durdum. Şimdi de açlık grevindekilerin yanında durmak benim için bir insanlık borcu.”

Uca kimdir?

Feleknas Uca, 1976’da Aşağı Saksonya Eyaleti’nde Yezidi Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 30 Ocak 2005’teki Irak seçimlerine kadar dünyadaki tek Yezidi milletvekili olma özelliğine sahipti. Uca, 22 yaşındayken Almanya’daki Sosyalist Demokrat Parti’nin listesinden Avrupa Parlamento milletvekilliğine seçildi. 1999’dan 2009’a kadar bu görevi yürüttü. 1999-2004 yılları arasında Avrupa Parlamentosu Kültür, Eğitim, Medya ve Fırsat Eşitliği komitesindeydi. Ayrıca Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento üyesiydi.

(Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.