Spor

Federasyon yeni başkanını seçti

0

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda geçerli 201 oyun tamamını alan Mehmet Ali Aydınlar, başkanlığa seçildi. Başkanlık devir-teslim töreni, yarın İstanbul’da yapılacak.

Ankara Sheraton Otel’de yapılan genel kurula, oy hakkı olan 300 delegeden 204’ü katıldı. 3 oyun boş çıktığı oylama sonunda geçerli 201 oyun tamamını alan Aydınlar, TFF’nin 39. başkanı oldu.

“Federasyonda birçok değişikliğe gideceğiz”

Aydınlar, değişimin her zaman gerekli olduğunu belirterek, ”Federasyonda birçok değişikliğe gideceğiz. Eğer değişime ihtiyaç olmasaydı, ben burada olmazdım” dedi.

Şu an için ilk iş olarak federasyonun rutin işlerine yöneleceklerinin altını çizen Aydınlar, ”Yapacağımız birçok iş var. Öncelikle yönetici arkadaşlarımla biraraya gelerek, bir yol haritası belirleyeceğiz. Çok zorlu bir göreve geldik. Futbol ailesinin her zaman yanında olacağız. Onların da bizim yanımızda olmalarını diliyorum” diye konuştu.

Aydınlar, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink ile ilgili bir soruya ise kendisinin hala sözleşmesinin devam ettiğini ve görevinin başında olduğunu söyledi.

Yönetim kurulunda değişiklik

Mehmet Ali Aydınlar’ın dün açıkladığı yönetim kurulu listesinde değişikliğe gidildi.

Dün yönetim kurulunda yer alacağı açıklanan Önder Karaduman’ın yerine Erdal Atalay listede yer aldı.

Trabzonspor oylamaya katılmadı

Bu arada TFF Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Trabzonspor Kulübü oylamaya katılmadı.
Trabzonspor Kulübü’ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, bordo-mavili kulüp, federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın listesinde tek Trabzonsporlu temsilci bulunması nedeniyle oylamayı protesto ederek genel kurul salonuna gelmedi.

Yönetim kurulu

Mehmet Ali Aydınlar’ın başkanlığa seçilmesinin ardından yönetim ve denetim kurulu üyeleri de belli oldu.

Buna göre Aydınlar’ın yönetim kurulu listesi, Göksel Gümüşdağ, Lutfi Arıboğan, Erdal Atalay, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık’tan oluştu.

Denetim kurulu listesinde ise şu isimler yer aldı:

Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar, Kenan Özsaraç.

Başkanlık devir-teslim töreni

Başkanlık devir-teslim töreni, yarın İstanbul’da yapılacak.

TFF’nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, İstinye’deki federasyonun ana binasında saat 10.00’da gerçekleştirilecek devir-teslim törenine, eski başkan Mahmut Özgener ve yeni başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın katılacağı bildirildi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.