Doğa MücadelesiManşetYerel

‘Fatsa’da olmayan proje için ağaçlar kesildi’

0

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu Fatsa Çerkez Tepesi’ndeki ağaçların sokağa çıkma yasağı olduğu günde yasadışı biçimde kesilmesine tepki gösterdi.

Çerkez Tepesi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Fatsa Belediyesi‘ne devredilmişti. Belediye de bölgenin turizme kazandırılacağını açıklayarak, tepeye mesire alanı, piknik üniteleri, yaya yolları, spor sahaları, paintball alanı, seyir terası, konaklamak için ahşap evler ve lokanta gibi sosyal donatılar yapılacağını açıklamıştı.

Duyuruda da Belediye’nin görselleri kullanılmış ancak projenin içeriğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı.

‘Olmayan proje için ağaç kesiliyor’

Yapılan açıklamada görselleri paylaşmanın proje olmadığını vurgulanarak, “Ortada görselden başka bir şey yok. İnsanların sokağa çıkamadığı gün apar topar Çerkez Tepesi’ndeki ağaçların kesilmesi suçtur. Fatsa Orman İşletme ağaçların kesimi için karar aldıysa, hangi gerekçeyle aldığı belli değil. Ağaçların kesimi için ihale yapıldı mı, belli değil” ifadeleri kullanıldı.

“Yangından mal kaçırırcasına” ağaçların kesildiği belirtilen açıklamada “Bunun hukuksal ve ahlaki bir gerekçesi olamaz. Halkın kullanımına açık mı olacak, özelleştirilerek rant kapısı mı olacak o da belli değil. Çünkü ortada proje yok. Orman keserek, dinlenme yeri yapmayı Fatsa Belediyesi’nden öğrenmiş olduk” denildi.

Daha önce de maden sahasındaki ağaçların hızlı bir şekilde kesildiği hatırlatılan açıklamada “Fatsa’da usulsüz ağaç kesmek olağanlaştırıldı” ifadelerine yer verildi.

‘Suç duyurusunda bulunacağız’

Açıklamada “Fatsa Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden projesiz çalışmayı öğrenmiş. Ordu Büyükşehir Belediyesi de görsel paylaşarak ‘proje’ adıyla çalışma yapıyor. Hem maden alanında hem de Çerkez Tepesi’ndeki ağaç kesme gösterdi ki, ağaçları koruması gerekenler, halkın kullanımı için yeşil alanları çoğaltması gerekenler elbirliğiyle ağaçları kesiyorlar” denildi.

Suç duyurusunda bulunulacağı belirtilen açıklamada “Bu konuda Fatsalıları birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Dağınık değil, birliktelikle üstesinden gelinmeyecek zorluk yoktur. Hukuksuzluğa ve usulsüzlüklere karşı sesimizi yükselteceğiz. Suç duyurusu yapacağız” ifadeleri kullanıldı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.