Medya-İnternetİfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Fatih Portakal: RTÜK, FOX habere benim söylemlerimden dolayı ceza verdi

0

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Radyo Televizyon Üst Kurulu‘nun (RTÜK) kanala verdiği üç kez yayın durdurma cezasıyla ilgili konuşarak “Merak etmeyin haber vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Sunduğu haber bülteninde konuşan Portakal, ” FOX habere benim söylemlerimden dolayı bir ceza verdi. Sadece düşüncemin paylaşıldığı şeylerdi. Oturdum her birini ikişer kere izledim. Benim hakaret etme huyum yoktur zaten” diyerek verilen cezaya tepki gösterdi.

Karara tepkiler

Portakal, verilen cezalara Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve muhalefet liderlerinden de tepkilerin yükseldiğini söyleyerek hazırlanan videoyu yayınladı. 

Para cezası ve yayın durdurma

RTÜK sunucu Fatih Portakal’ın ifadelerinin “halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği” gerekçesiyle FOX TV’ye üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezası vermişti.

RTÜK, ayrıca, “İlker Karagöz İle Çalar Saat” programındaki gerçeklikle ilgisi olmayan “ekmek kuyruğunda kavga” haberi nedeniyle FOX TV’ye yine üst limitten idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

Daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Fatih Portakal hakkında “sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaşması” gerekçe gösterilerek soruşturma açılmıştı

You may also like

Comments

Comments are closed.