TürkiyeEnerjiManşet

Fatih Dönmez: Doğal gaz tüketiminde rekor kırıldı

0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 19 Ocak tarihinde 280 milyon metreküplük doğalgaz tüketimiyle yeni bir rekor kırıldığını açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ‘rekor talebin rekor arzla’ kısıntı olmadan karşılandığını ifade eden Dönmez en yüksek tüketimin olduğu illeri ise şu şekilde sıraladı:

  • İstanbul 51.6 milyon metreküp
  • Ankara 23.9 milyon metreküp
  • İzmir 13.9 milyon metreküp

Şahin: Doğal gaz masum değil

Türkiye’de yeni doğal gaz rezervlerinin açılmasına ilişkin Yeşil Gazete’ye değerlendirmede bulunan İstanbul Politikalar Merkezi İklim Değişikliği Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin, doğal gazın ‘masum’ bir enerji kaynağı olmadığını hatırlatmıştı.

Şahin, “Doğal gaz sanki bir fosil yakıt değilmiş gibi iklim hedefleri için kömürün yerine konulacak bir geçiş gazı olarak pazarlanıyor. Bu Türkiye’nin yaptığının iklim ile alakası yok ama iklim açısından bakılınca sanki doğal gaz iklim dostu gibi sunuluyor. Böyle olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğal gazın elektrik üretiminde kullanıldığında kömürün yarısı kadar emisyon ürettiğini belirten Şahin “En önemlisi de temiz bir enerji seçeneği gibi sununca karbonsuzlaşma için asıl yapılması gerekenlerin önü tıkanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.