Kazdağları GünlüğüManşetTürkiye

Fatih Dönmez: Alamos Gold’un ruhsat süreci devam ediyor

0

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü‘nün Kazdağları‘nda altın madeni işletmek isteyen Kanada merkezli Alamos Gold şirketinin izinlerinin iptal edildiğini söylemesine rağmen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şirketin ruhsat sürecinin devam ettiğini söyledi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın soru önergesine cevap veren Bakan, “Süre uzatım talebi hâlâ değerlendirme aşamasında” ifadelerini kullandı.

‘İptal durumunda bilgilendirme yapılacak’

Birgün’den Gökay Başcan’ın haberine göre şirketin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MAPEG) süre uzatım (temdit) için başvuru yaptığını belirten Bakan Dönmez, cevabında henüz değerlendirme aşamasında olduğunu ifade etti.

Ayrıca Bakan Dönmez cevabında, “Temdit ruhsatının düzenlenmesi veya ruhsatın iptali halinde ilgili kurumlara gerekli bildirimler yapılacaktır” dedi.

‘Görev alanımız değil’

Daha önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan bireysel başvuruya verilen yanıtta şirketin izin iptallerinin yapıldığı, iş makinelerinin tahliye edildiği ve bölgede rehabilitasyon için bütçe ve ödenek planlamasının başlatıldığı belirtilmişti.

Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen cevaba ilişkin  “Soru önergesinde bahsi geçen CİMER başvurusunda belirtilen izinler Bakanlığımız görev alanında yer almamakta olup, konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bilgi alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Ceylan: Risk devam ediyor

CİMER’den gelen cevabın yalanlandığını belirten CHP’li Ceylan, “Resmi ağızdan ilk itiraf geldi. Kazdağları için hâlâ risk devam ediyor. Ruhsat iptali söz konusu değil”  ifadelerini kullandı.

Ceylan açıklamasında “Ruhsat iptal olmayan bir yerde rehabilitasyon çalışması yapılamaz. Alamos Gold’un çekildiği yok, ruhsatın bir an önce iptal edilmesi gerekiyor” yorumunda bulundu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.