Kültür-SanatManşet

Fatih Akın: ‘The Cut’ ile ilgili nefret mesajları büyütülmemeli

0

Fatih Akın, 1915 Ermeni Soykırımı’nı konu alan ‘The Cut’ filminin dünya prömiyeri dün 71. Venedik Film Festivali’de yapıldı. Gösterim sonrası basın toplantısı düzenleyen Akın, filmle ilgili Agos’a verdiği söyleşiden ‘Ötüken’ gibi ırkçı grupların kendisi ve Agos’a tehdit mesajları gönderdiğini hatırlatarak, bunun büyütülmemesini istediğini vurguladı.

10 fatih akın...

Gösterimin hemen ardından düzenlenen basın toplantısına çeşitli ülkelerden kalabalık bir gazeteci topluluğu katıldı.

 

Fatih Akın, filmin gösteriminin ardından yaptığı basın toplantısında 1915 olaylarını konu aldığı filmiyle ilgili “nefret mesajları”, hatta bir de ölüm tehdidi aldığını, ama bunun büyütülmemesini istediğini söyledi.

“Duvara Karşı” ve “Yaşamın Kıyısında” adlı filmlerinden sonra “Aşk, Ölüm ve Şeytan” üçlemesinin son filmi olan ‘Te Cut’ta, Mardinli genç Ermeni demirci ustasının Nazaret Manugyan’ın trajik öyküsünü anlatıyor Fatih Akın. Karısı Rakel, ortaokula giden ikiz kızları ve kardeşi Hrant’la birlikte aynı çatı altında, mutlu bir yaşam süren ailenin 1915 soykırımı sonrasında dağılmasıyla birlikte, yaşadığı travma sonrası dilsiz kalan Nazaret Manugyan’ın kaybolan iki kızını arama hikayesi başlar.

Akın, efsanevi senarist Mardik Martin’le senasyosunu yazdığı ‘The Cut’ filmiyle ilgili Agos’a verdiği söyleşide, ‘kendisinin de dahil olduğu Türkiye toplumunun bu filme hazır olduğunu’ belirtmiş, en büyük arzusunun da filmin Türkiye’de vizyona girmesi olduğunu söylemişti.

Irkçı ve milliyetçi Ötüken oluşumu, bu haberin ardından Fatih Akın’a ve Agos Gazetesi’ne, filmin vizyona girmesiyle ilgili twitter üzerinden tehdit mesajları göndermişti.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.