EkolojiManşet

Fast food zincirleri çocuk menülerindeki plastik oyuncukları kaldırıyor

0

ABD’li fast food zinciri Burger King, bundan sonra çocuk menülerinin yanında plastik oyunca hediye etmeme kararı aldı. McDonald’s da oyuncak yerine meyve veya kitap seçeneği sunacak.

Dünyada plastik kirliliği konusunda farkındalık artarken ABD’li fast food zinciri Burger King, artık çocuk menülerinin yanında plastik oyuncak hediye etme politikasından vazgeçti.  Eski oyuncakları da geri getirme çağrısı yapan şirket, bu oyuncakların eritilerek geri dönüşüm yoluyla başka şeylere dönüştürüleceğini açıkladı.

Bir diğer fast food zinciri devi McDonald’s da çocuk müşterilerine oyuncak yerine meyve kutuları veya kitap seçeneği sunacağını açıkladı.

İki kardeş çağrı yaptı

Fast-food devlerinin bu kararında Britanya, Hampshire’de Ella (7) ve Caitlin McEwan (9) kardeşlerin Change.org’da plastik kirliliğine karşı fast food şirketlerini uyaran imza kampanyası etkili oldu. İki şirket de kız kardeşlerin çağrısı üzerine harekete geçti. McEwan kardeşler, fast food şirketlerini “ekolojik sistemi düşünmeye ve çocuklara plastik oyuncaklar vermeyi bırakmaya” çağırmıştı.

320 ton daha az plastik

Burger King, aldıkları kararla 320 ton daha az plastik kullanmış olacaklarını açıkladı. Sürdürülebilirlik örgütü Wrap‘tan Helen Bird,  fast food zincirinin kararını “cesur bir adım” olarak niteledi; “Oyuncakları şubede toplama kararı yerinde, çünkü bu atıkların ev atıklarıyla birlikte geri dönüştürülmesi mümkün değil” dedi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.