LGBTİ+Manşet

“Faşizme karşı bacak omuza!”

0

Trans Onur Haftası” kapsamında gerçekleştirilen  “Trans Onur Yürüyüşü”,  dün akşam sona erdi. Milliyetçi bir grubun protestosu nedeniyle geciken yürüyüş, çeşitli siyasi parti ve STK’ların katılımıyla şenlik içinde tamamlandı.

Saat 17.00’de başlaması planlanan yürüyüş, Dağlıca baskınını protesto etmek için orada bulunan bir grubun “Şehitler ölmez, vatan bölünmez “ sloganları nedeniyle geç başladı.  Pet şişelerle LGBT’lilere saldıran grup, polisin müdahalesi ile bir süre engellenmesine karşın, sloganlar atarak eylemi bölmeyi sürdürdü.

Türkiye ’de cinsel kimliklerini istedikleri gibi kullanamadıklarını ve cinsel kimlikleri nedeniyle birçok arkadaşlarının öldürüldüğünü dile getiren LGBT’liler ise “ Türkiye ’de cinsel kimliğimiz ile ilgili hiçbir yasal düzenleme yok. Hükümet bizi görmezden geliyor. Artık hükümet yasal olarak bizi tanımalı ve toplum bizi kabul etmeli” açıklamasında bulundu.

LGBT aktivistleri çıkan olaylarla ilgili olarak düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Bu gün faşizmin sert tokadını burada hep beraber gördük. Bu zihniyet bizi gecenin karanlığına doğru itmek istiyor. Ama her şeye ve herkese inat onurlu bir yürüyüşle buradayız.” İstiklal Caddesi ’ne açtıkları, eşcinsel hareketin simgesi olan dev gökkuşağı bayrağı eşliğinde ve rengarenk kostümlerle yürüyen LGBT aktivistleri, “Nefrete inat yaşasın hayat” ve “Faşizme karşı bacak omuza” sloganları attı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.