DünyaManşetMedya-İnternet

Facebook adını değiştiriyor: Yeni ismi Meta

0

Facebook’un marka yenilenmesine giderek kurumsal adının Meta olarak değiştirileceği açıklandı.

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg konuyla ilgili, “Şu anki işlerimiz iki farklı bölüme ayrılıyor; biri uygulamalardan oluşan grubumuz, diğeri de gelecekteki platformlar üzerine çalışmalarımızdan oluşuyor. Bunun bir parçası olarak, artık şirket olarak yaptığımız her şeyi kapsamlı bir şekilde ifade edebilecek yeni bir marka adı edinmemizin zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Google da isim değişikliğine gitmişti

İsim değişikliği adımının, son dönemde Facebook’la ilgili çıkan birçok eleştirel haber ve eski bir çalışanın sızdırdığı bilgilerin ardından atılması da dikkatleri çekti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, çalışılan alanların sosyal medyadan sanal gerçekliğe kadar genişlediği ve Meta isminin şirketin yaptığı işlere dair daha kapsayıcı olduğu kaydedildi.

Ayrıca, borsada hisselerin yeni isimle 1 Aralık’tan itibaren satışının başlamasının planlandığı duyuruldu.

2015’te de Google, kurumsal yeniden yapılanmaya gitmiş ve uygulamanın sahibi şirketin adını Alphabet olarak değiştirmişti. Ancak bu isim pek rağbet görmemişti.

Mark Zuckerberg duyurmuştu

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg, “Metaverse” isimli, insanların sanal gerçeklik kulaklık ve mikrofonları kullanarak buluşup oyun oynayabileceği, çalışabileceği ve iletişim kurabileceği sanal bir ortam yaratma planlarını açıklarken şirketin yeni ismini de açıklamış ve “Var olan marka adı bırakın gelecekte yapacaklarımızı, muhtemelen şu an yaptığımız birçok şeyi bile açıklamaya yetmiyor. Bu sebeple değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Zuckerberg, zaman içinde kullanıcıların, şirketin diğer hizmetlerinden yararlanmak için Facebook’u kullanmak zorunda kalmayacaklarını da duyurdu.

Şirket, isim değişikliğiyle birlikte yeni logosunu da açıkladı. Meta’nın logosu mavi renkli sonsuzluk işareti olacak.

Bazı insanlar metaverse’i bir sanal gerçeklik türü olarak tanımlarken, birçok insan bunun internetin geleceği olduğuna inanıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.