KadınManşetTürkiye

Eylül ayında 16 kadın erkekler tarafından öldürüldü

0

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu‘nun verilerine göre Eylül ayında 16 kadın cinayeti işlendi, 20 kadın şüpheli biçimde ölü bulundu.

Öldürülen kadınların dördü boşanmak sitemediği, barışmayı reddettiği ve ilişkiyi reddettiği gerekçesiyle öldürüldü, diğer kadınların öldürülme gerekçesi tespit edilemedi.

Öldürülen 16 kadının dokuzu evli olduğu eşi, dördü birlikte olduğu erkek, üçü tanıdığı biri tarafından öldürüldü. Cinayetlerin dokuzu kadının yaşadığı evde, üçü sokak ortasında, ikisi arazide, biri arabada, biri işyerinde gerçekleşti. Sekiz kadın ateşli silahlarla, altısı kesici aletle, ikisi boğularak öldürüldü.

‘İstanbul Sözleşmesi eksiksiz biçimde uygulansın’

Platform, cinayetlerin raporlandığı açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili geçtiğimiz aylarda yaşanan tartışmalara değindi ve Sözleşme’nin doğru biçimde uygulanmasını talep etti:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldığı bir televizyon programda manipülatif açıklamalar yaptı. Soylu, kadın cinayetlerini azaltmak için gece gündüz çalıştıklarını ve azaltılmasını başardıklarını söyledi. “Bir kadın bile bizim için önemli” diyen Soylu, bu durumda 6284 sayılı Koruma Kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’ni eksiksiz bir şekilde uygulamalıdır.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.