ManşetSivil Toplum

Eyleme sarılarak katılabilirsiniz

0

8 Ocak 2011 Cumartesi günü Saat 12:00 – 18:00 arası Eşcinsel, Bi, Trans, HIV/AIDS fobilerine karşı Galatasaray Lisesi önünde Sarılma Eylemi düzenleniyor.

Eylemin içeriği, toplum içinde “Ben Eşcinselim, Ben HIV Pozitif’im, Ben Biseksüelim, Ben Trans’ım; SARIL BANA” dövizlerini elimizde tutup insanların sarılmalarını beklemek. Amaç görünürlülük ve eyleme dışarıdan insanların da destek verdiğini toplumun geri kalanın da görmesini sağlamak.

İlk eylemde küçük bir grup olarak yaklasık 500 kişi sarılıp performansa dahil olmuştu.

FAGtr’nin cagrisini iletiyoruz:

“Sarilma eylemini, sokakta uzerlerinde “Ben Escinselim, Ben HIV pozitifim, Ben Biseksuelim, Ben Transim; SARIL BANA” yazili olan dovizlerimizi ellerimizde tutarak gecen insanlarin anlayip bize sarilmalarini bekleyecegimiz bir eylem olarak planlamistik. Amac, gorunurluk ve sokaktan gecen bize sarilarak eyleme destek veren insanlari da bu eylemin bir parcasi yapmak…; O sirada Istiklal Caddesi uzerinde yuruyen ve eyleme sadece bakip gecen insanlara da, bize destek veren insanlari gostermekti. Lanetli olmadigimizi ve onlarin da bize sarilabilecegini fark ettirmekti.

Homo, Bi, Trans, HIV+ Fobisine karsi Sarilma eylemi(Free Hugs) adi altindaki eylemimizin duyurusunu eylem tarihinden 1 hafta once cesitli e-mail gruplarina, dernekler ve olusumlara yapmistik. 11 Eylul 2010 Cumartesi gunu FAGtr’nin organize ettigi ilk sarilma eyleminde, dovizleri tutan 10-15 kisiydik. Yaklasik 5 saat icerisinde 700 kisi bizlere sarildi, eylem beklentimizden cok daha fazla dikkat cekti. Bizlere sarilanlarin yani sira performansi engellemeye calisan insanlar da oldu, ancak bu kucuk rahatsizliklar bizlere geri adim attiramadi.

Sirada ikinci eylem planimiz var:

8 Ocak 2011 Cumartesi gunu saat 12:00 – 18:00 arasinda yine Galatasaray Lisesi onunde “Homo, Bi, Trans, HIV+ Fobisine karsi saril bana” diyecegiz, gon ulluler ile tekrar bulusup 2. Sarilma Eylemimizi (Free Hugs 2) gerceklestirecegiz. Eylemde Doviz tutmak isteyen arkadaslar mail adreslerine iletisim bilgilerini gonderirlerse cok iyi olur.”

Iletisim:

fagtrgooglegroups.com & punkbetch7gmail.com

Facebook Eylem sayfasi

Facebook FAGtr

FAGtr Blog

Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi

Tel: +90 (0) 212 245 70 68

Istiklâl Caddesi, Katip Celebi Mah. Tel Sok. No: 28/6 Kat:5

Beyoglu – Istanbul

www.lambdaistanbul.org

[email protected]

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.