GündemManşet

“Evimin önüne ayakkabı kutusu koyup Berkin’in harçlığını oraya bırakacağım”

0

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, katıldığı televizyon programında oğlunu ve ailesinin hak arayışını anlattı.

Ekran Resmi 2014-03-12 21.08.10.png

Enver Aysever‘in ‘Aykırı Sorular’ programına konuk olan Sami Elvan önünde duran ekmeği göstererek:  “Benim oğlum ekmek almaya gitti,  269 gündür gelmesini bekliyorduk. bu ekmeği benim oğlumu vuran polislere veya yetki verenlere gönderiyorum. Belki ihtiyaçları vardır.” dedi.

Sami Elvan’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

“Vali’ye sitemde bulundum”

Vali’ye telefonla aradığında sitemde bulundum. Törenle ilgili bilgi almak istedi. Sizin programınız nedir dedi. Ben de anlattım. En ufak da ondan bir talebim olmadı. Başka bir Berkin vakası yaşanmasın, aile olarak bunu istiyoruz dedim. Sonradan çıkmış olaylar. Yeni haber aldık.

“Demek ki bu ülkenin vatandaşı değilmişiz”

“Biz de bu ülkenin vatandaşıysak, aldığımız bir ekmekten dahi vergi alıyorlarsa, başbakana sesleniyorum : istese bana bir saatte oğlumun katilini getirir. Bence suçlu ortada, “benim polisim destan yazdı” dedi. Benim çocğumla birlikte yedi insanı katletti. Bugün Mısır’da öldürülenlere ağlayan başbakan katledilen insanlara geçmiş olsun demedi. Demek ki biz bu ülkenin vatandaşı değilmişiz.”

“Berkin’i bir yetkili bile aramadı”

“Berkin’in fenalaştığı güne kadar bizi devletin en alt kademesinden en üst kademesine bir yetkili bile aramadı. Diğer siyasi gruplardan, partilerden gelen bir sürü insan var. İnkar edemeyiz bize desteklerini sağladılar. Hükümetten en ufak telefon dahi almadım. Ama gün gün, saat saat Berkin ne durumda çok iyi biliyordu onlar. Bugün başbakanımız ağzını açtığında dinden bahsediyor; eğer vicdanı varsa benim oğlumun katilini ortaya çıkarır. İnanmak istiyorum.”

“Katilleri bulmak  için nereye başvurulıyorsa ona başvuracağım. Zaten beni bitirmişler, zaten beni öksüz bıraktılar, hayatımı bundan sonra bu işe adayacağım.”

“Şunu da eklemek istiyorum; benim evimin kapısının önüne ayakkabı kutusu koyacağım her gün berkin’in harçlığını oraya bırakacağım. Belki Berkin’in katilini o zaman verirler bana. ”

“İstediğim tek şey yapanların yargılanması”

Bence artık Berkin herkesin evladı. Herkes üstüne düşeni yapmalı. İstediğim tek birşey var yapanların yargılanması. Kamuoyu oluşturulması, bunun gündemde tutulması.

“Çocuğum onurlu gitti”

“Şu an niçin buradayım; çocuğumu bugün son yolculuğuna uğurladım ve o şu an orada üşüyor. Başbakan çocuğunu ifade vermeye bile göndermedi. Benim çocuğum en azından hırsızlıkla suçlanmadı. Onurlu gitti, o yüzden halk da yanındaydı. ”

(CNNTurk/Yeşil Gazete)

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.